Kreativt | Favoritinlägg

Stickskola för vantar

20 mars, 2020
stickskola för vantar

Äntligen! Dags för mig att lansera ännu en stickskola, hur jag stickar vantar. Än är det vinter kvar, åtminstone kyliga morgnar och kvällar. Så då passar det ju utmärkt att sticka ett par vantar att värma händerna med. Precis som med den första stickskolan så är även denna i tre delar. Du kan följa alla 3 eller bara någon om det passar bättre.

Här hittar du min youtubekanal i sin helhet. Där målet är att försöka publicera kreativa videos. I och med den här stickskolan nu har jag faktiskt nått målet jag la upp innan jag startade kanalen, 3 videos under våren. Så roligt att det lyckades så bra! Har flera videor jag vill göra, men det tar ganska lång tid att planera, göra samt filma och sen redigera.

Hoppas du gillar min stickskola för vantar! Tumma gärna upp videorna och prenumerera på kanalen.

1+
Kreativt | Favoritinlägg

Tågsockor & stickade barnvantar

24 februari, 2020

Har ni sett så söta sockor och vantar! Jag har ju som tidigare nämnt en hel del restgarn och försöker som bäst sticka upp så mycket som möjligt av det. Det har blivit tre par barnvantar och så ett par superfina tågsockor. Men fick konstatera när jag stickade tågsockorna att de blev jättestora, även om jag använde nallegarn och stickor i storlek 3. Stickade helt enligt beskrivningen med 40 maskor. Så de turkosa sockorna får Einar använda lite senare, kanske till hösten och nästa par blir med något maskantal mindre.

Barnvantarna och de randiga strumporna får åka ner i min presentlåda. Har stickat en del små söta plagg att ge bort i present och en del vuxensockor också. Perfekt att leta efter en passande gåva där när du behöver något snabbt. Vantarna i det randiga garnet blev så härliga, jag blev riktigt glad av att sticka dem. Ni kanske känner igen garnet, det är restgarn från mina youtube-sockor.

På tal om youtube så är en vantskola i planeringen så bara jag hittar det garn jag vill ha så kör jag igång med inspelning till vantskolan. Vill du också sticka tågsockor så hittar du beskrivning här, de randiga sockornas beskrivning hittas här och barnvantarnas beskrivning här.

Happy knitting!

5+
Kreativt | Favoritinlägg

Lanserar stickskola för strumpor

8 januari, 2020

Dagen är här! Dagen när Fina Christina blir med youtube-kanal, platsen jag valt att kalla Fina Christinas kreativa hörna. Så någon vloggare blir det inte av mig. Ni får hålla till godo med vardagsuppdateringar här och på instagram. Youtube-kanalen kommer att fokusera på videor gällande kreativiteten. Jag har planer på en stickskola för vantar och lite andra videor. Mitt mål är ju att lägga upp 3 filmer på kanalen nu i vinter.

stickskola för strumpor

Första filmerna ni hittar på kanalen är en stickskola i tre delar. Ni verkar vara många som vill lära er sticka strumpor. Så jag knåpade ihop en stickskola för strumpor åt er. Där jag så pedagogiskt och tydligt som möjligt visar och berättar hur jag gör när jag stickar strumpor. Antingen kan du se alla tre delar och följa dem, eller så ser du bara den del du är i behov av. Anledningen till varför jag valde att göra en stickskola är för att jag själv har haft och ännu har, nytta av att se vissa sticktekniker i rörligt format. Jag lär mig enklast då.

Jag hoppas du har överseende med att det är kanalens första videor och att det är ett tag sen jag både filmat och redigerat något. Om man inte övar på det så blir man ju inte heller bättre. Men jag hoppas också att du gillar innehållet och gärna kommer med konstruktiv respons.

Så, varsågoda jag ger er Fina Christinas stickskola för strumpor. Om du gillar innehållet så får du gärna prenumerera på kanalen. Det lär dyka upp fler videor.


Gillar du dethär inlägget? Klicka gärna på hjärtat här under så vet jag vad du gillar och kanske skriver mer om samma ämne!

3+
Föräldraskap | Favoritinlägg

En bok för den nyblivna föräldern

12 oktober, 2019

Jag har en lista med böcker jag vill läsa. På den listan har det sen i våras stått Hedvig Montogomerys föräldramagi. En bok jag blev tipsad om att läsa av en vän. Förra veckan skulle jag hämta ut nämnda bok från biblioteket. Då visade det sig att en uppföljare också kommit in samma dag. Hedvig skriver nämligen en serie böcker om föräldraskap.

Boken Miraklens tid ville jag gärna läsa, eftersom den är aktuell hos oss precis just nu. Direkt jag kom hem och Einar hade somnat så satte jag mig för att läsa och den var så bra. Jag sträckläste halva boken på en kväll!

Skapa en nära relation till ditt barn – redan från början

De första åren i ditt barns liv är magiska. Som förälder vill du förstås göra ”rätt” redan från början. Den här boken är din guide till sömnen, maten, rutinerna och alla andra utmaningar som du ställs inför under barnets första två år.

Boken är lättläst, enkel att ta till sig och den gav mig flera aha-upplevelser och funderingar. Jag gillade den massor och rekommenderar den varmt, ska försöka få sambon att läsa den nu när han kommer hem. För även om det låter som ”ännu en bok om rutiner och vardagsliv med ett litet barn” så är den så mycket mer. Hedvig Montgomery är psykolog och familjeterapeut och i böckerna om föräldraskap guidar hon dig till hur du och ditt barn bäst bygger den självkänsla och trygghet som behövs för att skapa en varaktig relation.

Ledorden för boken är närhet, trygghet och kärlek. Tre ord som jag tror att om man ger sitt barn dessa så klarar det sig långt i livet. Mitt tips till dig den här helgen; läs boken!

0
Favoritinlägg | I köket

Lyxig kantarellpasta med bacon och västerbottenost

27 augusti, 2019

Fatta glädjen när ett av mina kantarellställen levererade en näve stora kantareller här om kvällen. Ifjol fanns det inga kantareller alls på mina ställen, men i år ser det genast ljusare ute. Igår tillredde jag således lyxlunch i form av kantarellpasta. Googlade färdiga recept men när jag inte hittade någotsom föll mig i smaken så kombinerade jag ett eget.

kantarellpasta

Vill du göra kantarellpastan för fler personer är det bara att öka mängden ingredienser och smaka av under kockandets gång.

Lyxig kantarellpasta (1 pers)

Du behöver:

Kantareller

½ gul lök

2 vitlöksklyftor

1 dl riven ost (västerbottens ost)

4 skivor bacon

2 dl grädde

5-6 msk kokvatten från pastan

salt & peppar

valfri pasta

Jag började med att förvälla kantarellerna och så hackade jag lök, vitlök och bacon. La i rejält med smör i stekpannan och stekte ihop lökarna med svampen. Tillsatte baconstrimlorna och lät dem steka med ett tag. När bacon-svamp-lökröran började se klar ut tillsatte jag grädde och kryddor. Lät allt koka ihop och kokade samtidigt pasta. Passade på att ösa över lite kokvatten från pastan i såsen innan jag hällde av vattnet. Rörde ner osten i svampsåsen och sen var det klart att serveras.

kantarellpasta

Absolut godaste lunchen jag ätit på länge! Så där krämig, salt och god som jag tycker pastasåser ska va. Rekommenderar den verkligen som både lunch och middag.

0