Vändagspyssel – hjärtekort

vändagspyssel

Så var det dags att rikta blicken mot nästa högtid, denna gången vändagen. Vi gjorde ett enkelt vändagspyssel med min son förra helgen. Några vändagskort som han ska få skicka åt sina vänner har jag tänkt. Jag ville pröva göra dessa pyssel efter att jag såg inspiration till det via pinterest. Tänkte att det här kanske är något som också de allra yngsta kan hänga med på. Så rätt jag hade, därför delar jag med mig av vårt pyssel här i bloggen också.

Pyssla hjärtekort åt vännerna

Svårighetsgrad: Enkel

Ålder: 1+

Tillbehör: Kartong, färg, wc-pappersrullar

Gör så här: Kom ihåg att skydda bordet innan ni börjar pyssla!

Forma wc-pappersrullarna till hjärtan, när jag vek den nedre kanten så hölls de ganska bra. Om du vill kan du tejpa runt så att formen hålls bättre. Tryck rullarna i färg eller måla kanten på rullarna med pensel. Tryck dem sen på kartongen. Låt korten torka innan du skriver ner dina vändagshälsningar.

Ett lagom vändagspyssel för stora och små, meditativt för stora och roligt för de små. Jag gillar när det är enkelt och slutresultatet blir fint. Ett annat tips på vändagskort hittar du i en video jag gjorde förra året. Om ni hellre vill pyssla små presenter kan jag tipsa om de mysiga lyktorna jag också gjorde ifjol.

vändagspyssel

När den yngre förmågan tröttnade på att trycka hjärtan på kort så fortsatte han att måla och kladda med färgerna på papper istället. Det märks att de pysslat en del på hans dagis, eftersom han verkade intresserad och gärna ville delta i mammas söndagspåhitt med vändagspyssel.

Nu ska vi skriva ner lite hälsningar på korten, leta fram kuvert, adresser och frimärken och posta dem. Så att de garanterat hinner fram till vändagen om lite mindre än två veckor. Om du inte är så pysslig av dig men ändå vill uppmärksamma någon på vändagen så har jag listat lite alternativa gåvor som kan vara roliga att ge. Ett extra plus i år är att vändagen infaller på en söndag, det ger oss mer tid att fira vänskapen och kärlekn. Även om det kanske inte blir något direkt storslaget firande i år heller.

+7

You Might Also Like

2 Comments

  1. Amanda

    Hej vad roligt! Tack för tipset ☺️

Leave a Reply

Back to top