Pizzafredagens 1-års jubileum

För ungefär ett år sen startade vi en ny tradition här hemma hos oss, pizzafredag. Å även om det är pizza på menyn varje fredag så har vi ännu inte tröttnat. Tricket är att variera fyllningarna så blir det inte så tråkigt. Ifall du letar inspiration till nya pizzor så tänkte jag dela med mig av våra pizzafavoriter.

En bra pizza börjar med bottnen

Tidigare så körde jag alltid med ett grundrecept på pizzabotten. Snabbhöftat så är det ungefär ½ paket jäst, salt, en skvätt olja, 1,5 dl ljummet vatten och 4 dl vetemjöl. Just nu däremot kör jag med receptet från pizzamjölspåsen. Det blir också riktigt bra. Det bästa med pizzamjölsreceptet är att det enda du behöver tillsätta förutom mjöl är vatten och jäst.

Jag överväger pröva ett pizzarecept som är kalljäst, så att det skulle finnas färdig pizzadeg när vi kommer hem på fredagarna.

Familjens favoritfyllningar

Vi har prövat en del olika fyllningar under året men alltid kommit tillbaka till några favoriter. En av dem är kebabpizzan med kebabflarn, ananas, rödlök och jalapeno. Direkt ur ugnen så ringlar vi kebabsås på.

En annan favorit är kycklingpizza med grillad kyckling och persika. Direkt ur ugnen så slevar vi på kall bearnaisesås. Supergott! Den tredje favoriten är pulled pork-pizzan med pulled pork, rödlök och ananas. En fjärde favorit är köttfärspizzan med köttfärs, koskenlaskijaost, ananas och rödlök.

Såklart äter vi de vanliga också med t.ex. skinka, tonfisk och räkor på. Men ibland är det ju roligt att pröva något annat. Ett tag gjorde jag också egen tomatsås att bre över botten. Men nu är det länge sen jag orkat koka ihop det. Har blivit lite lat och kör med ketchup istället. Funkar ganska bra.

Vilka är era favoritfyllningar på pizza?

+3

You Might Also Like

6 Comments

 1. saara

  Den var lätt! Gör den dock aldrig själv, utan den är vår lokala restaurangens specialitet (bara jag som gillar den hos oss, så ids inte pröva att göra den själv) Nämligen, pannpizza med kalkon, chevre och djävulssylt!

  1. Christina

   Åh, fågel, chevre och djävulssylt är verkligen en så god kombination! 🙂

 2. Johanna

  Parmaskinka och svamp, antingen färskachampinjoner eller trattkantareller en annan variant vi ofta gör är medvurst paprika champinjon. Gör ofta degen på torsdag eftermiddag så får den jäsa i kylskåp övernatten.

  1. Christina

   Intressant! Har satt med medvurst nån gång och märkte att det blev riktigt saftigt och bra.

 3. Erica

  Vi använder Hungry chef’s pizzamjöl. Den ska kalljäsa och bottnet blir supergott.

Leave a Reply

Back to top