Mitt hem är min borg

Jag lever ut min dröm om att rädda ett gammalt ödehus och restaurera det genom kontot husprataren på instagram. För en tid sedan la hon upp ett inlägg där hon inledde på följande sätt. ”Mitt bästa tips för att trivas i sitt hem är att bry sig om det med hjärtat mer än med huvudet. Jag tror att den största inredningsfällan man kan gå i är att skapa ett hem som i första hand ska se bra ut i andras ögon.”

Hennes ord blev kvar att gro hos mig och tankarna har virvlat kring det här med att inreda ett hem mer för andra än för en själv. Jag tycker om inredning, har gjort det länge. Ett tag slukade jag allt jag kom över i inspirationsväg när det kom till bloggar, pinterest och inredningsmagasin.

Jag såg mig blind på de där perfekt stylade inredningsbilderna. Jag drömde om ett inspirationskonto med många följare och att uppnå de där bilderna som alla delar vidare och inspireras av. Jag har gjort mina försök och varje gång har det strandat i att lusten har tagit slut. Vårt hem är vårt och inte något jag inreder och förändrar för att det ska samla likes på ett socialt medie.

Jag inreder vårt hem för oss

Det tog en del försök och misstag för mig att inse att jag inte är en inredningsnörd i den bemärkelsen att jag behöver visa mitt hem åt andra. Kort sagt; jag behöver inte den bekräftelsen av okända människor att vårt hem duger, för jag vet att det duger för oss. Precis som rubriken till detta inlägg så är mitt hem min borg. Det är här jag känner mig trygg och tillfreds.

Visst jag gillar att ha det ordnat och vackert runt om mig. Hitta prylar och möbler som passar ihop och ger en njutbar helhet. Men jag gör det för oss och för att vår vardag ska fungera. Jag inreder inte vårt hem enbart för att få ihop en samling bilder som jag sen kan sprida på nätet.

Med det sagt så vill jag också påpeka att jag inte alls har något emot specifika inredningskonton på sociala medier. Jag följer själv en del sådana konton och kan ibland inspireras av deras stil eller deras sätt att möblera. Det ger mig tips kring hur jag kan använda mina grejer och möbler hemma. Men, jag låter inte dessa bilder påverka mig längre. När jag ser en bild från ett populärt inredningskonto idag kan jag inspireras och gilla eller svepa vidare.

Så ja, jag insåg när jag läste Lottens text att jag äntligen kommit dit jag vill. Jag ser på mitt hem mer med hjärtat än med huvudet. Å det lämnar enbart kvar en bra känsla i mig. En känsla av att ha kommit hem.

+15

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top