5 sportlovsaktiviteter för hemmagänget

Snart är det sportlov på våra breddgrader här i Finland. Om 1,5 vecka får mina förskolebarn ledigt och jag ska också ta några dagar ledigt tillsammans med sonen. Om du som jag inte är överförtjust i vintersporter eller kanske inte har någon att vintersporta med, så finns det ju andra roliga grejer att göra. Jag kom på 5 sportlovsaktiviteter när jag satt och funderade. Dessutom kommer jag bjuda på lite pyssel och recepttips här framöver också. Så att ni garanterat inte får en tråkig vecka.

5 sportlovsaktiviteter

Pyssla. Få saker är så roligt som att plocka fram lite pysselmaterial och ha en kreativ stund tillsammans. Om du tänker att nej, vi har inte pysselmaterial hemma. Tänk om! Se dig omkring, gräv i skåp och lådor. I förskolegruppen där jag arbetar är det roligaste pysslet när barnen får pyssla fritt. Vi plockar fram tomma pappersaskar, mjölkburkar, toarullar, garn, tyg och annat smått och så får de skapa. Monstren på bilden är pysslade jag ihop för inte så länge sen. Ser ni vad jag använt?

Ordna filmmys. Ibland kanske inte vädret lockar för uteaktiviteter. Att se på film eller någon serie tillsammans är mysigt. Fixa lite snacks till och ni har en riktig kanonstund. Kanske fruktbricka, grönsaker och dipp eller popcorn.

Besök biblioteket & bygg en sagokoja. Det här tipset är helt och hållet Marias. Hon byggde en så mysig koja ute tillsammans med sin dotter i höstas. Jag kan inte prata nog om vikten av att läsa för barn. Så ja, bygg en koja och läs samt lek i den tillsammans.

En aktivitetsbana ute eller inne. Det här tipset ska vi faktiskt ordna med Hem & Dagis-föreningen som jag är aktiv i. Vi kommer kombinera rörelseaktiviteter med frågor och sätta ut en bana runt om daghemmet. Vill man göra det enkelt gör man en bana inne för familjen. Annars kanske det finns ett område ute där man kan sätta upp en bana och sen utmana andra familjer i grannskapet. Tips, tips.. Till aktivitetsbanan inne kan du använda ärtpåsar.

ärtpåsar

Baka tillsammans. Det är alltid en höjdare! Till att börja med, sänk kraven. Låt barnen ha en egen bunke att blanda i. Mät upp ingredienser färdigt i skålar. Skriv ett enkelt recept som äldre barn också kan tolka. Gör det till en rolig händelse. Sen kan ni duka upp för picknick antingen utomhus eller inomhus. Tänk vad trevligt att få äta det som ni bakat. I övermorgon kommer ett recept på väldigt goda muffins. Så håll utkik!

Ja, här finns några grejer som ni kan göra. Oavsett om ni har en hel vecka ledigt tillsammans eller kanske bara några dagar. Det bästa är ändå att få va tillsammans. Hoppas du får inspiration av någon av mina 5 sportlovsaktiviteter. Här kommer vi nog att pröva bygga en sagokoja och baka något gott tillsammans.

+5

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top