Recept: Bröd med nötter och torkad frukt

Strax före jul kom brödbaksivern över mig. Jag grävde fram mitt enklaste recept på bröd med nötter och torkad frukt och gjorde inte bara en utan två limpor. Så rysligt enkelt och så vansinnigt gott med nybakt bröd, när smöret smälter och det är så gott att du äter det utan något pålägg. Ja, det här receptet har jag hittat för evigheters evighet sen. Å jag återkommer till det alltid med jämna mellanrum. Ungefär när brödbaksivern slår till eller när det finns nötter och torkad frukt i skåpen som behöver användas upp. Som nu var fallet, ett gäng trötta hasselnötter och några nävar torkade aprikoser.

bröd med nötter och torkad frukt

Baka bröd med nötter och torkad frukt

Rör ihop 2 dl rågmjöl, 5 dl vetemjöl, 1 ½ dl vetekli, 1 ½ tsk soda, 1 tsk bakpulver, 1 tsk salt, 1 dl grovhackade nötter av valfri sort samt ½ dl torkad frukt. Sen rör du också ner 5 dl naturell joghurt och 1 dl lingonsylt i de torra ingredienserna. Degen ska vara lös, eftersom du klickar ner den i en smord och bröad avlång bakform på ungefär 1,5 liter.

Grädda brödet ca. 1 timme i nedre delen av ugnen på 200 grader. Stjälp upp och låt svalna under bakduk. Jag rekommenderar att du gör två bröd när du ändå är på gång, för bröd med nötter och torkad frukt är så väldans gott!

+6

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top