Prövar knyta macrame

Nästan hela fjolåret drömde jag om att lära mig knyta macrame. Jag följer en del inspirerande konton på instagram och har sparat en del inspirerande bilder på pinterest. Drömt och funderat, sökt kurser och önskat att jag också kunde. Sen gick jag och köpte Novitas strömsögarn, lånade en finsk bok om macrame från biblioteket och tänkte; hur svårt kan det va?

Psst.. om du inte vill lära dig knyta macrame på finska så har Sandra en bra guide också.

macrame

Det beroendeframkallande med macrame

Vad tror ni jag började med? En ampel kanske, eller ett armband? Nej, jag dök med huvudet före rakt på en väggbonad. För det är en väggbonad i macrame som jag drömt om under det senaste året. Klippte till en hel massa långa garn, googlade macrameknytningar på finska och så började jag på.

Boken jag lånade beskrev kort hur jag skulle göra, men exakt hur jag skulle få till de där knutarna som boken skrev om så fick jag googla mig fram till. Som tur hittade jag en blogg med mycket tydligt bilder, steg för steg, för varje sorts knut. Två kvällar senare var min första väggbonad färdig! Å jag är hårt biten av den beroendeframkallande macrameflugan.

Det mest intressanta med denna typ av hantverk är att du bara behöver en sorts garn/snöre, googla lite inspiration och hur du knyter och så är det att köra igång. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det sist och slutligen var så där enkelt att göra en väggbonad. Hela året har jag gått runt och trott att det där med macrame inte är något för mig. Det ser så invecklat ut. Tji fick jag. Samtidigt som jag stod och knöt min väggbonad, lyssnade på poddar och drack glögg så funderade jag också. Det är det här jag vill att mina sociala medier och min blogg ska vara. En plats där jag kan visa upp mina kreativa alster, hur jag prövar på nya saker och kanske inspirera någon annan att våga.

För i slutänden handlar det inte om det perfekta resultatet, det handlar om att våga lita på sin förmåga att skapa något. Det du inte kan, kan du lära dig och det du fortsätter öva på blir bättre för varje gång.

macrame
+20

You Might Also Like

3 Comments

  1. Tu madre

    Duktigt gjort 👍🏻Det blev riktigt snyggt!

  2. DIY: Ampel i makramé ⋆ Fina Christina

    […] Förra helgen skred jag äntligen till verket och knöt ihop en ampel i makramé. Den allra enklaste ampeln, men den passar mitt behov perfekt. Länge har jag sökt antingen en passlig ytterkruka eller en färdig ampel. Men så snubblade jag över inspiration på Pinterest och prövade knyta av restbanden som lämnade från väggbonaden. […]

Leave a Reply

Back to top