Det senaste året med bloggen

Tänk att det redan gått två år sen nystarten av Fina Christina. Inte en gång hittills under det senaste året har jag ångrat att jag återupptog bloggandet. Självklart har jag funderat en del på hur länge det här med bloggar kommer hålla i sig, med tanke på att det finns mera snabbkonsumerad media idag. Sen igen så tänker jag att så länge jag orkar så orkar nog nån också kika in här hos mig. Om jag ser tillbaka på året som gått så har ni ju verkligen hittat hit. Närmare 16400 besökare har jag haft här på sidan.

Hur gick det med bloggmålen?

I fjol skrev jag om att försöka skapa 3 tre innehållsrika inlägg varje vecka. Ja, jag var så pass målmedveten att jag satt och planerade och funderade massor på innehållet. Utöver varierande och bra innehåll så startade jag också en youtubekanal. Där blev det några filmer under året men särskilt stor aktivitet har det inte varit på youtube. Återstår att se om jag tar upp det där med rörligt material i år, det fortsätter ju trenda stort.

Läs mer: Året med bloggen

Fortfarande lyser ju kommentarer med sin frånvaro ganska rejält. Som tur ser jag via hjärtfunktionen, gillande av inlägg på facebook och google analytics vilka inlägg ni tycker om. Det leder mig vidare till nästa grej, dags att ta reda på vad ni gillat att läsa år 2020.

Inläggen ni gillade ifjol

Att jag till sist hittade en gilla-funktion som fungerar så gjorde det enklare för mig att se vilka typer av inlägg ni gillar. Mina två mest gillade inlägg här på bloggen har hela 35 gillningar vardera och det känns ju helt fantastiskt och väldigt roligt.

De fem mest gillade inläggen är dessa:

Bristen på pengar ger mig ångest, Jag är glad att just du hänger här, Följ vår dag – onsdagen 22 januari, Nya vindar blåser hos Fina Christina och Vilse i barnmatsdjungeln?

De fem inlägg som fått flest besökare är dessa:

Recension: Britax B Agile M, Recept på enkla havrekex, Tågsockor & stickade barnvantar, Bristen på pengar ger mig ångest, Vändagspyssel: ljuslykta av glasburk.

Det som skiljer de mest gillade från de mest besökta inläggen är att majoriteten av de mest besökta inläggen är sådana som lyckats bra på sökmotorer. Där har min enkla SEO gjort sitt och människor hittar hit till mitt recept på havrekex, vår sittvagn och pyssel. De mest gillade inläggen däremot är sådana som innehållsmässigt håller rätt hög kvalitet. Så med andra ord så är det rätt väg att fortsätta blanda djupare inlägg med yta. Ni som hänger här ofta så verkar gilla mina mer djupa inlägg och de som söker något särskilt tittar in via en google-sökning. Det om något är väl toppen!

Vad händer detta år då?

Ja, det här skrev jag ju om i slutet av november. Hur jag valt att gå vidare med Fina Christina. Någon kanske tycker att jag hoppar mycket från det ena till det andra. Å ja, jag kan medge att det kan vara lite spretigt. Ibland blir det bara så och jag tror att du behöver pröva olika saker innan du hittar något som känns helt rätt.

En plats för mina egna kreativa processer. Eftersom den här idén pockar på uppmärksamhet alltid nu som då så behöver jag få pröva. Vilken väg den sen vill ta så återstår att se. Nu är tanken att försöka få till en bättre layout här inne. Som vanligt har jag en hel del idéer, men det kräver också en del research och tid, eftersom jag gör allt själv. Det är ju också en del i en kreativ process. Oh well, den som hänger med får se.

Nu är jag nyfiken på att höra, vad har du gillat bäst här inne under det senaste året?

+9

You Might Also Like

6 Comments

 1. Mikaela

  Minns inte när du publicerade dina stickvideor men tack vare dem började jag sticka. Typ 20 år sen sist😄 Superbra att den var i tre delar. Kanske du kunde göra flera sådana. Tex enkla sticktekniker, hur man tänker med storlekar, garn /stickor info osv

  1. Christina

   Vad roligt att höra att du hittade tillbaka till stickningen via mina videos. 🙂 Ska verkligen ta till mig dina videoidéer och fundera vidare på dem.

 2. ellenlundis

  Har inte haft tiden eller orken att läsa mina favorit bloggar. Jag har mest lajkat inläggen på Facebook. 😅

  1. Christina

   Tack för att du gillar mina inlägg Ellen! 🙂

 3. Jennifer Sandström

  Vad kul att läsa och fint att du delar med dig! 😍

Leave a Reply

Back to top