3 saker jag lärt mig den senaste tiden

Vissa kanske skulle kalla det lifehack, jag kallar det helt enkelt grejer jag lärt mig. Visst de här små sakerna förbättrar kanske mitt liv litegrann. På ett eller annat vis. Hur som helst så är det tre grejer jag vill dela med mig av åt er, se det som söndagstips.

Koka den godaste havregrynsgröten. Gröt är mitt bästa morgonmål, jag äter det så ofta jag bara orkar ställa mig vid spisen om morgnarna. Nu har jag lärt mig förbättra mitt grötkokande och gröten blir himmelskt god. Det är youtubern Mimi Höglin som ligger bakom det perfekta grötkoket. Hon tipsade i sin senaste video om hur hon gör deras frukostgröt. Hemligheten är mycket vätska, salt och låg värme! Till en grötportion på 1 dl havregryn har jag börjat tillsätta nästan 3,5 dl vatten istället för 2 dl samt salta mera. Slutresultatet är fantastiskt krämig och god gröt!

Använda mitt debit/kreditkort. Nu kanske du tror att jag inte förstått mig på det tidigare. Jo, det har jag. Men jag har tolkat det till att det bara går att använda kreditsidan för alla inköpen som görs t.ex. via mobilepay och när jag handlar mat via nätet. Läste på via en FAQ när jag beställde mat i fredags och lärde mig något nytt! Det finns två olika sifferkombinationer, en för kredit och en för debit. Så numera ska jag ange debitsiffrorna när jag vill betala med ”vanligt” bankkort. Så bra grej alltså! Fattar inte varför jag inte tagit reda på detta tidigare.

En egen handduk åt ansiktet. Jag har läst om det här skönhetstipset tidigare, men tog det inte till mig förrän jag såg det igen hos @hudvardmedsara. Inte långt där efter köpte jag på mig ett gäng små handdukar. Sedan dess har jag enbart använt de där små handdukarna i min hudvårdsrutin. En ny handduk varje dag, torkar på ena sidan på morgonen och på andra sidan till kvällen. Min hy verkar må mycket bättre av det här. Den känns inte lika oren som när jag torkade ansiktet i samma handduk som vi torkar händerna. Nu väntar jag på Saras hudvårdskurs som jag är anmäld till och hoppas lära mig mer.

+3

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top