Yearcompass – konsten att se både framåt och bakåt

Har du fyllt i en yearcompass nån gång? Om du sitter och skrapar dig i huvudet nu och funderar på vad det är för något. Så ska jag vara snäll och berätta det för dig snart. Men först ska jag trösta dig och berätta att det är inte så väldigt många år sen jag först hörde om en yearcompass heller. Det var hos Jennifer och jag tror det var den här tiden på året. Hon hade skrivit ett inlägg om hur hon skulle sätta sig ner och se tillbaka på det gågna året och vad som låg framför henne. Jag som går igång på sånt här med listor och självutveckling ville gärna veta mer. Från och med då är jag en hängiven yearcompass-anhängare.

yearcompass

Yearcompass – ett sätt att gå på djupet

Yearcompass är kort och enkelt förklarat ett antal frågor som, rotat i psykologin, tar dig genom det senaste året. Vidare så låter den dig också blicka framåt på det kommande året. Den tar fasta på att vi alla har drömmar, men att väldigt få av oss faktiskt gör något av de här drömmarna. Där vill den hjälpa till, genom att vägleda och få dig att tänka till lite. Hur har du levt det senaste året och hur vill du leva det kommande året?

Vill du veta mer eller ladda ner din egna yearcompass så hittar du den här. Även om själva termen är engelsk så finns den att ladda ner på bland annat svenska, men också finska och en hel mängd andra språk. Både i storlek a5 och a4, printbar version och digital version, hur bra?

Mina egna erfarenheter

Första gången jag fyllde i en egen yearcompass var strax innan 2018. Jag svarade på frågorna och skrev ner en hemlig önskan som man ska i slutet av varje kompendie. Sen tänkte jag inte mer på det utan la undan kompendiet och lät tiden ha sin gång. Döm om min förvåning när jag plockade fram kompendiet 2017/2018 för att fylla i nästa års kompass. Då insåg jag att mycket av det som jag skrivit ner inför 2018 faktiskt hade skett.

Jag tycker att sånt här är så väldigt intressant och lite spännande också. Dels för att jag brinner för personlig utveckling, men också för att jag allt mer har börjat tro på något högre. Att det du sänder ut och medvetet eller omedvetet fokuserar på så händer. Jag skulle kunna skriva mer om det här, men vi tar det i ett skillt inlägg.

Mitt fokus för det nya året

När jag började skriva det här inlägget trodde jag att det fanns ett inlägg med grejer jag ville göra i år. Tydligen är det ett inlägg som lämnat i utkastet. Nåväl, så kan det gå. Jag har hur som helst tänkt en del på vad jag vill sätta fokus på det kommande året. Det finns vissa grejer som hänger med från år till år, i större och mindre utsträckning.

Mitt fokus för 2021 kommer att ligga på välmående, både för mig själv men också för familjen. Välmående är ett ganska stort begrepp som innefattar så mycket olika saker. Men jag känner också att det är precis där som fokus behöver ligga framöver för min del. Ska bli spännande att se hur året utformar sig. Vad jag skriver i kompassen för 2021 och vad som sen blir verklighet.

Är det så att du är en sån person som inte tror på sånt här ”trams” så kan jag inte tvinga dig. Men lova mig en sak, kolla in yearcompass ändå och fyll i den för din egen skull. Jag tror att vi alla mår bra av att reflektera över det som varit och över det som komma ska. Om inte annat så för att gå in i ett nytt år med lite hopp om att allt blir bättre än vad det här året varit. Okej?

+11

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top