Risgrynsgröt i ugn

risgrynsgröt i ugn

Har ni sett något så idylliskt? Gjutjärnsgryta på röd duk lagom till december. Vi firade in advent och lilla jul med att göra en stor omgång risgrynsgröt i ugn. Jag hade tänkt koka plommonsoppa till, men latheten tog vid och den köpta varianten fungerar minst lika bra. Receptet jag följde hittade jag inne hos Eivor och det kommer jag verkligen pröva igen. Men nästa gång lämnar jag nog bort kanelen, sambo var lite missnöjd när gröten var brun.

Läs mer: Risgrynsgröt i ugn – receptet

Det jag gillade allra mest med just det här receptet är att du slipper stå och röra och röra. Vilket man i vanliga fall får göra med en risgrynsgröt. Å sen blev det gott och dessutom räcker det länge, särskilt när vi bara är tre personer i familjen. Det här receptet tänker jag återkomma till oftare. Nu får jag ju dessutom användning för gjutjärnsgrytan som vi köpte i gemensam julklapp för flera år sen också. Är så dålig på att låta den komma till användning annars.

Samtidigt kan jag ju tipsa er om mina fem receptfavoriter så här inför julen. I helgen satte jag mig ner för att lista de godsaker jag vill göra inför julhelgen. Så då passade det bra att ta en kik på listan så att jag inte skulle glömma något. Jag ska baka med saffran och försöka mig på att göra lite mer julgodis än bara rocky road. Även om det är en överlägsen favorit här hemma så är det alltid roligt att försöka variera sig lite.

Läs mer: Fem favoritrecept till julbord & julmys

Lova mig att du prövar risgrynsgröt i ugn eller något av de andra recepten nu i december. Du kommer inte bli besviken eftersom allt är så gott! Samtidigt kan du väl glädja mig och tipsa om dina favoriter som hör till julbord eller julmys. Jag tycker väldigt mycket om att hitta nya recept att pröva.

+11

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top