Restgarnsprojekt: Stickade nissar

Min lilla samling tomtar har fått sällskap av två stickade nissar. I förra veckan satt jag och bläddrade i några jultidningar i jakt på julkänslan. Där mellan uppslagen av vackert dekorerade julhem och recept på godsaker fanns plötsligt handarbetslusten som varit borta ett tag. Ett enkelt restgarnsprojekt i form av stickade nissar. Så det var bara att gräva fram garn och börja på. Den första nissen blev klar på några timmar samma dag och nästa nisse blev klar strax innan jag satte mig för att skriva ihop det här inlägget.

Jag skulle gärna dela mönstret med er, sökte på upphovsmakaren och fann nissemönstret hos Sandnesgarn, förstås som betalversion. Så är det någon som är riktigt sugen på att sticka små nissar så kan man alltid köpa mönstret.

stickade nissar

Nissarna hos Sandnes garn är utan ögon, men jag funderar på att komplettera dem med en lite mun och två små plirande ögon. För det skulle ju verkligen se trevligt ut. Som nästa nu blir att sticka huvuden av det rosa restgarnet, för att ta reda på hur många fler nissar jag kan skapa. Jag har en fundering med mina stickade nissar, men det återstår att se hur långt garnlagret räcker. Söta blev de hur som helst och jag gillar tanken på att de går att använda som vinterpynt i och med att jag varierar färgen på luvor och halsdukar.

Om jag hade lust skulle det bli ett helt gäng i olika färgsättningar. Tiden får utvisa helt enkelt!

+9

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top