Mellandagsrapport

Det var inte meningen att lämna er så här vind för våg före julen. Jag hade i planerna att kika in och visa er vårt julhem den 23 december. Men dagen kom och gick. Mörkret föll och att försöka få till bra bilder i december är som att… Nå, vi firade jul och jag tog mig faktiskt en paus från sociala medier. Så välbehövligt! Kan inte säga att jag är tillbaka med ny energi, men jag är tillbaka åtminstone. Julhelgen firade vi småskaligt med våra familjer och det blev trots allt elände runt om en riktigt trevlig helg.

Ångest botas bäst med socker och raska promenader

De många, långa dagarna ensam hemma med en energisk och mestadels närhetstörstaden 1,5-åring tär på mamman. Söndagen gick i ångestens tecken och för min del botas ångest bäst med ohemula mängder socker och raska promenader med dundrade musik i öronen. Jag fick båda delar och idag känns det genast lite bättre.

Som vanligt när jag dessa ångestskov kommer över mig så är inget jag gör bra och hela min uppenbarelse värdelös. Ja, både självförtroende och självkänsla vacklar och det kan varken socker eller frisk luft råda bot på. Jag har med tiden lärt mig att dessa dagar behöver få passera och rumla runt i systemet bäst de vill. Det går liksom inte att tvinga ut dem med kvasten.

Lugnet infann sig

Oavsett ångest eller ej så är min bästa tid just nu. De här lugna kravlösa dagarna mellan festligheterna. Jag älskar julen och decembermånad, men jag älskar mellandagarna lite mer. Då det är helt okej att strosa runt i pyjamas halva dagarna, äta godsaker ur skåpen och slökolla nån film. Ja, ta dagen som den kommer helt enkelt.

Även om jag också kan bli väldigt rastlös av att göra ingenting. Vi har inget särskilt program inplanerat nu för den 1,5 vecka kvar som vi är lediga. Möjligtvis nån lekdejt med kompis, träffa mina barndomsvänner och så tänkte jag försöka idka lite reashopping i fysisk affär. Önskade och fick ett presentkort till Lindex i julklapp. Min garderob behöver fräschas upp, men det har verkligen inte prioriterats i år. Köpte nya kläder senast i januari tror jag.

Dags att avrunda, dricka morgonens första kopp kaffe och kolla babblarna tillsammans med min lille vän. Ha det gott!

+10

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top