Den udda jullistan

Jag älskar december och julens magi, det allra bästa är ju att få börja planera den på jobbet när farsdag är firad. Ibland tjuvstartar jag faktiskt och börjar fundera på en del grejer redan i början av november. Bra idéer kan komma när som helst! Hittade hur som helst en annorlunda och rolig jullista när jag sökte på jullista. Tänkte först hoppa över den och ta en mera traditionell, men så tänkte jag om. Allt behöver inte vara som det brukar. Därför kör jag i år med den udda jullistan.

den udda jullistan

Hur skulle din jul se ut om du inte fick fira som vanligt? Okej, knappast blir ju julen som vanligt för särskilt många i år. Vi brukar ofta fira med någon av våra familjer, eller besöka båda familjerna under samma dag. Jag skulle nog försöka fokusera på att göra det stämningsfullt och trevligt fast det bara blir vi i vår lilla familj. Det positiva är ju att du inte behöver äta julmatsrester i dagarna tre sen.

Hela familjen blir veganer, hur gör du med julbordet? Jag tar kontakt med Ingela! Hennes instagram inspirerar mig verkligen och hon har faktiskt utmanat mig till en helt växtbaserad månad. Få se om jag vågar anta den utmaningen.

Julgranarna är slut och du får inte ha plastgran, vad gör du? För något år sen valde vi att inte ha gran hos oss. Jag klippte in lite tallkvistar istället som jag hade i en vas och så fick julgranskulorna ta plats i en stor glasskål istället. Det funkade det också!

Elavbrott hela dagen, ingen julmat kan lagas och ingen kalle anka kan visas. Vad gör du? Jag skulle nog stressa mer över maten och sambon mer över kalle anka tror jag. Nå, det är väl bara att försöka gilla läget och äta det som kan ätas. Antagligen så skulle vi få bli kreativa med att få tillagat den mat vi kan på t.ex. stormkök och liknande.

Julklapparna är försvunna, vad gör du? Oj nej, det är inte en trevlig tanke! Som tur är ju lillprinsen och hans kusin så små ännu så de förstår inte det här med jul och klappar. Men visst skulle jag bli lite stressad och antagligen irriterad på kuppen. Nå, det som inte är stulet så hittas väl tids nog.

Du har influensa på julafton, vad gör du? Det här har faktiskt hänt! Ett år var jag riktigt hes och så gott som utan röst på julen. Om jag skulle bli sjuk nu till julen så får vi ju lov att fira med lilla familjen. Så det är väl inte så stor panik i det. Såklart är det aldrig rolig att vara sjuk, men jag ser det inte som något att gråta över.

Nu vill jag veta, hur ska du fira jul i år? Har du en blogg får du gärna svara på frågorna i den udda jullistan du också.

+6

You Might Also Like

4 Comments

  1. Ingela

    Roligt att du tänkte på mig!

  2. Johanna

    Vilken härlig lista! Den ska jag också fylla i 🙂

Leave a Reply

Back to top