Decembers utmaning – en daglig promenad

Jag hade egentligen tänkt spara den här utmaningen till efter årsskiftet. Men så tänkte jag om. Det är nu, under årets mörkaste tid som den här behövs allra mest. Chansen att få frisk luft, röra på sig och förhoppningsvis en glimt av dagsljus. Det lyckas inte alla dagar, men åtminstone några dagar i veckan kan jag promenera i dagsljus.

Daglig promenader är inte svårt att få in för min del, jag har ändå en hund som behöver komma ut. Men ofta under just denna mörka och regniga period så blir våra längre promenader bortprioriterade. Doris är, precis som jag, inte särskilt förtjust i slaskväder och regn. Då gör hon sina behov snabbt och ska sen in och mysa.

Mitt mål med våra promenader vanligtvis är att de ska vara åtminstone 30 minuter långa. Men nu under utmaningen så räknas även promenader under 30 minuter. Så länge jag kommer mig ut en stund och får lite frisk luft och rörelse. Under helgen så har varken vädret eller kroppen varit riktigt i balans så då har det istället blivit tre dagar med promenader kring 20 minuter.

Idén till promenadutmaningen föddes när jag en kväll i slutet av november drog med mig barn och hund ut. Utrustade med reflexvästar och pannlampa kan du promenader kvällstid också. Men visst blir man lite bekväm när mörkret faller så fort just nu. Som vanligt så lovar jag uppdatera er kring hur det går med utmaningen och vill du hänga på så är det fritt upp!

+9

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top