2020 – världens längsta år

Okej, jag gör ett försök med att sammanfatta det märkligaste året som jag någonsin varit med om. Ja förutom 2019 då, men det var märkligt på ett annat sätt. 2020 är nog ett år som alla kommer minnas och inte till det positiva tror jag. Dags att gå igenom året med en sammanfattande lista. Jag gjorde en för 2019 också. Den här listan är ett bra sätt att sammanfatta året och det är alltid intressant att se tillbaka på tidigare år.

Läs mer: 2019 – året som gick

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Jag har nog aldrig spenderat så här mycket tid innanför hemmets väggar tidigare som jag gjort i år. 2020 blev också året när jag började beställa mat via nätet.

Genomdrev du någon stor förändring? Den största som jag kan tänka på nu är kanske den med bloggen och mina sociala medier. Det är en förändring som jag funderat på länge och som jag äntligen kommit till skott med. Att det genast blev knepigare att hitta något att skriva om gör ju saken intressant.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, jag kan konstatera att vi är i det skedet av våra liv nu att det är tid att fundera på familj och barn för många av oss.

Vilket datum från 2020 kommer du alltid att minnas? I år känns det som om jag inte har några viktiga datum att minnas.

Dog någon som stod dig nära? Nej.

Vilka länder besökte du? Inga. Min senaste resa gick till Sverige och det var under förra året. Jag är inte ens säker på om jag vill resa sen när man kan göra det tryggt igen. Just nu har jag inget behov av att göra det.

Bästa köpet? Helt klart den nya bilen, tätt följt av min nya kamera som jag också köpte i år.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Garanterat! Bland annat var jag glad över att få återvända till arbetslivet och glad över att dagisstarten har gått bra för vår lillprins.

Saknar du något under 2020 som du vill ha 2021? Det finns massor jag saknar från 2020 som jag önskar kommer tillbaka i någon form under 2021. Dels saknar jag friheten i att kunna röra sig ute i omvärlden utan att behöva fundera, men jag saknar också möjligheten att kunna delta i diverse olika evenemang och träffar med andra människor.

Vad önskar du att du gjort mer? Njutit.

Vad önskar du att du gjort mindre? Grubblat.

Favoritprogram på TV? Under höstkvällarna tittade vi på en hel del serier. Våra spontana favoriter blev Crossing Lines och Poirot.

Bästa boken du läste i år? Det här året slog jag rekord i antalet lästa böcker. Jag har läst böcker av hel del finlandssvenska författare. Men mitt läsflow tog vid när jag upptäckte Denise Rudbergs serie om Marianne Jidhoff. Annars har jag gillat Klein av Axel Åhman, Heiman av Ann-Luise Bertell och Nationen av Kugge.

Största musikaliska upptäckten? Får man svara babblarna här? Det är åtminstone en musikalisk upptäckt i år och något som spelat hos oss dagligen under merparten av året. Annars har jag nog mest lyssnat på den musik jag brukar lyssna på.

Vad var din största framgång på jobbet 2020? I augusti gick jag tillbaka till jobbet, ett beslut som jag inte ångrar alls. Min största framgång var nog den att jag har haft möjlighet att gå ner i arbetstid. När jag ser tillbaka så för det med sig mycket positiva saker. Dels också att jag redan innan jag gick på mammaledigt 2019 visste hur jag ville jobba i framtiden så har gjort många val så mycket enklare. Nu ser jag framemot att få öka med en dag i veckan och jobba 80% under våren.

Största framgång på det privata planet? Min största framgång privat är nog den att jag vågat se mig själv i vitögat gällande ekonomin. Det är och har varit tufft, men samtidigt väldigt lärorikt.

Största misstaget? Hur jag än funderar så kan jag inte komma på något.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog lite mera nedstämd än tidigare år. Tröttare och mer uppgiven. En del beror på mammalivet, annat på omvärlden. Ja, för att sammanfatta så har ju 2020 inte varit ett särskilt muntert år.

Vad spenderade du mest pengar på? Nödvändiga saker som du sällan ser något av men som får din vardag att rulla. Jag skrev några inlägg om ekonomi som blev mycket omtyckta.

Läs mer: Bristen på pengar ger mig ångest & Vi fortsätter prata ekonomi

Något du önskade dig och fick? Jag hoppades ju få tid att återhämta kroppen efter det kroppsligt utmannade året 2019. I början av året var jag mera flitig med att röra på mig och nu i slutet av året har jag försökt plocka upp det igen. Visst saknar jag gymträningen, men allt har sin tid.

Något du önskade dig och inte fick? Mera tid med vänner. Jag väntar så på det tillfälle i livet när vi kan sätta oss ner med vännerna och njuta av varandras sällskap på riktigt. Många av mina vänner är precis som vi här uppe i småbarnsåren. Men vår tid kommer nog den också!

Vad gjorde du på din födelsedag 2020? Vilken tur att jag har en fem års-kalender så att jag kan kolla upp det här. Det var en onsdag i maj, vi fick ha solsken och ungefär 10 grader varmt. Det blev en sovmorgon och kvällstid hade jag ett litet kalas för de allra närmaste.

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre? Okej, jag tror att vi alla vet vad vi skulle vilja svara här. I det stora hela nej, mitt år har varit helt bra när jag blickar tillbaka nu. Det finns garanterat något som hade kunnat göra mitt år ännu bättre, men varför sörja det nu.

Vad fick dig att må bra? Tid med familj och vänner, tid för mig själv. Rörelse i olika former och att få skratta.

Vem saknade du? I början av året kunde jag sakna den vuxna kontakten som du får på ett jobb. Sen började jag jobba och få vara bara vuxen och det har gjort gott.

De bästa nya människorna du träffade? Har jag ens träffat några nya människor i år? Oh well, jag är nöjd med de människor som finns i mitt liv just nu.

Mest stolt över? Lillprinsen och hans utveckling!

Högsta önskan just nu? Att jag under kommade år ska hitta mer tid för mig själv.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Prioritera!

+7

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top