Möblerar om i lillprinsens rum

Typiskt mig att få ett infall att möblera om i sonens rum ungefär 20 minuter innan våra vänner kommer på den inbokade lekträffen. Vilken tur att han varken har särskilt många möbler eller leksaker ännu. Så själva möbleringen gick snabbt att åtgärda. Jag tröttnade helt enkelt på hur vi hade det i hans rum och tänkte att jag lika gärna kan göra plats för den kommande julklappen redan nu. Ja, en av hans julklappar står redo och väntar i garaget på att det ska bli den 24 december.

Lillprinsens rum innan omöbleringen ser ni här ovan. Egentligen så stod jag och såg på myshörnan som jag gjorde åt honom i våras. Om jag skulle låta den hänga kvar eller vad vi skulle göra av den. Sen fick jag ett infall och några minuter senare hade jag börjat möblera om. Om du förresten är nyfiken på att se hur jag gjorde när jag skapade myshörnan så finns det på youtube.

I det stora hela så gjorde jag så att jag böt plats på säng och hylla. Tänkte att vi använder ”sänghimmeln” som mysplats för hans säng ett tag. Det här är ju en ganska typisk inredning när det kommer till barnrum på 2010- och 2020-talet. En spjälsäng och en sänghimmel. Men ja, istället för att stuva undan sänghimmeln så fick det bli så här och barnet verkar nöjd.

Jag har övervägt att köpa lite mer enhetliga förvaringskorgar till den vita ikeahyllan men insåg att det är helt onödigt just nu. För det mesta ligger hans saker ändå utspridda över hela vårt hem. Så de där förvaringskorgarna skulle ju bara användas nattetid och vem ser på dem då? Så jag kör budgetvänligt och återanvände pafflådan från hans parkeringsgarage som leksaksförvaring, samt en tygpåse jag fått på något event för flera år sen. Fungerar tillfredsställande för denna mamma.

Just nu går jag mest och funderar på hur och när vi ska byta säng eller ta bort ena långsidan av spjälsängen. Jag överväger att göra det tills hans fyller 2 i slutet av mars. För jag har på känn att om vi tar bort den ena långsidan redan nu så är rymningsförsöken från dagsvilor och nattningar otaliga. Men ja, så svårt att veta hur det kommer bli innan man ens prövat. Har ingen ny säng i åtanke ännu heller så isåfall blir det nog mer aktuellt med att ta bort långsidan av spjälsängen åt honom. Men då borde vi kanske skaffa ett ”stödbräde”? Ah, alla dessa val och funderingar som snurrar i huvudet. Hur har ni andra gjort? När har ni bytt till större säng eller ev. tagit bort långsidan? Någon som sitter på bra tips?

+4

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top