Mindre stress med adventsstädning

Förra helgen började jag adventsstäda, några dagar före satte jag mig ner och gjorde upp en adventsstädlista. På många håll läser jag att du inte ska behöva känna en stress med att städa hemmet i topskick inför julen. Att du knappast firar jul i grovkökets skåp eller i besticklådan längst ner i köksskåpet. Inte heller firar du väl jul bland strumpor och underkläder. Nej, det gör inte jag heller. Men vetskapen om att något någongång blir ordentligt städat och genomgått gör mig lugn.

Mitt adventsstädtänk

Ja, som jag skrev så börjar jag med att lista allt det som jag ska göra. Jag går igenom rum för rum och skriver upp vad som behövs göras. I vissa rum är det mer att gå igenom och i andra rum är det mer den vanliga veckostädningen som görs. Att skriva ner allt på en lista gör det mera överskådligt och jag älskar att få stryka över eller kryssa för när någon av punkterna är gjorda.

Det kanske låter invecklat och tidskrävande att till exempel städa alla ytor i badrummet. Men jag börjar på med de rum som jag vet ändå kommer hålla skicket rätt bra under decembermånad. Sen är min tanke att jag inför julhelgen bara behöver köra igenom en vanlig veckostädning.

Minimera stressen genom att börja i tid

Jag är den som inte behöver ha hemmet i tip top skick. Men som ändå njuter av vetskapen av att ha ordning och reda. Ni vet, var sak på sin plats. Så genom att börja i tid med mitt adventsstädande så minimerar jag stressen men får samtidigt ro i själen ändå. Att sen försöka få något gjort med en 1,8 års medstjälpare är lättare sagt än gjort. Förra helgen hade jag både bobbo och nappar i hinken med skurvatten. Så ja, riktigt superstressfri är min adventsstädning inte.

Sen när jag vet att majoriteten av huset är i ordning så kan jag fokusera på roligare saker. Som att baka pepparkakor, dricka glögg och lyssna på julmusik till exempel. Det är redan andra året som jag gör så här nu och jag tror det håller på att bli en sorts tradition för min del. Om du vill läsa mer om städning så har jag gjort ett helt inlägg med både egna tips och mina följare/läsares tips.

+14

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top