Det senaste av stickorna

Hela hösten har jag suttit med en stickning i famnen när jag har haft möjlighet. Det är ett sätt för mig att koppla av och jag tycker om att få fundera ut gåvor att ge åt vänner och familj som jag satt ner tid och kärlek i att göra. I augusti listade jag fem olika plagg jag vill sticka under hösten. Kanske dags att ta och kika tillbaka på den listan och se vad som faktiskt blev till och kom sig av stickorna.

Läs mer: 5 plagg jag vill sticka i höst

Jga fick ju möjlighet att teststicka den underbara Victoriajacket i början av hösten. Det är också den som jag har på min profilbild till höger i spalten. Det finns dessutom ett helt inlägg om jackan. Sen har jag också stickat en overall åt lillprinsen som redan är flitigt använd. Den värmer skönt under kalla dagar och jag kan varmt rekommendera en isbjörns heldress om du behöver sticka något värmande åt en liten vän i din närhet.

Två av de fem plaggen jag hade på listan har alltså blivit klara. Hösten skulle bli fokus på mig själv och jag skrev ju att jag gärna vill sticka koftor och en easy chunky-tröja också. Den sistnämnda är faktiskt nästan klar, men garnet tog slut igen. Så just nu väntar jag på garnleverans och så fort den är klar lovar jag visa er också. Koftorna har jag inte alls haft tid att tänka på, istället har jag börjat snegla på en Sofies mamma genser. Jag har redan mönstret, köpte det för flera år sen. Återstår att se vad jag stickar.

Senaste handarbetena

Även om jag inte har kunnat avsluta min tröja på grund av garnbrist så har jag inte varit sysslolös. Jag har stickat på lite andra plagg som jag också nämnde i min höstlista. Det blev en mössa åt mig själv och en kofta i gåva åt en liten tjej i vår närhet.

Mössan är en familjens sotarmössa och garn finns så att jag i något skede kan sticka en åt lillprinsen också. Märkte dock att jag har stickat ganska löst, för efter ett tags användning så har den blivit rätt stor. Har samlat ihop ett gäng stickade plagg som snart ska få ta ett varv i tvättmaskinen, så då får den nog åka med tror jag.

Den här koftan har blivit en ny favorit att sticka åt små barn i min närhet. Det är bara kofta nummer två, den första fick såklart lillprinsen. Men nu när jag stickat den andra så har jag blivit så kär i mönstret och utformningen av den. Roligast till såna här små projekt är ju nog att välja garn och knappar. Både kofta och mössa är stickade i Drops garn Merino extra fine, ett mjukt och skönt garn.

Helt sysslolös handarbetsmässigt är jag ändå inte. Brevid mig ligger tre olika garnnystan som ska få bli strumpor. En kombination av ljust rosa, grått och vitt tror jag blir riktigt vackert. Strumporna får bli helgens projekt, det är ett sånt där passligt helgprojekt. Sen ska jag fundera på vilka handarbeten som får ta plats på vinters lista. Vad stickar du just nu? Vad drömmer du om att sticka?

+10

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top