Att låta även den grå vardagen ta plats

Jag är dålig på att sätta lite extra guldkant på tillvaron under vanliga vardagar. Ibland försöker jag och då känns den helt vanliga tisdagen eller torsdagen genast lite trevligare. Det handlar ofta om små simpla saker. Ta sig tid att tända ljus till middagen, ta en promenad även om huvudet ropar soffan! Lacka naglarna eller sitta ner och se babblarna en stund tillsammans med barnet.

Det fick mig att tänka till idag när jag kom hem. Jag visste att maten skulle lagas och att vi alla är trötta efter en lång dag med få ljusa timmar. Istället för att känna mig jagad i stunden så tog jag tillfället i akt. Medan såsen puttrade och spagettin kokade torkade jag bort frukostspill från bordet och tände ljus. Rev morötter att äta tillsammans med köttfärssåsen och spagettin. Sen satt vi där, jag och min 1,5-åring likt Lady och Lufsen. Åt vår kvällsmat i skenet av ljusen och firade en helt vanlig grå tisdag i november.

Jag fick för mig att uppmärksamma det här på min instagram också. Ifjol redan skapade jag #hejgråvardag och använde den på några av mina vardagsbilder. Sen glömdes den lite bort i det som blir varje dags lunk. Men nu fick den komma fram i ljuset och dammas av igen. Jag tänker visa upp min vardag och fira den så fort jag känner lust. Jag blir glad om du också visar upp din vardag genom #hejgråvardag. Det finns inget rätt eller fel, jag anser att den grå vardagen är värd det här. För den är inte en bara en transportsträcka till något roligare, dvs. fredagsmyset. Den är så mycket mer!

+14

You Might Also Like

2 Comments

  1. Petra

    Tack för detta inlägg ❤min gråvardag fick lite ljus nu. Trevlig onsdag

    1. Christina

      Vad härligt att jag kunde glädja din grå vardag! 🙂

Leave a Reply

Back to top