Årets begagnade julklapp – sällskapsspel

För ett tag sen avslöjades det att årets begagnade julklapp i Sverige är sällskapsspel. Den begagnade julklappen utses genom att de ser vad som är mest efterfrågat och sålt/köpt på Blocket. Jag har tyvärr inte kunnat hitta vad den motsvarande begagnade julklappen är i Finland. Ifjol såg det lite olika ut i de båda länderna och då skrev jag också om årets begagnade julklapp.

Jag blev inte förvånad varken när jag hörde vad årets julklapp (stormkök) är eller att årets begagnade julklapp är sällskapsspel. Det ligger så helt rätt i tiden med just dessa två gåvor. Också med tanke på vilken tid vi har bakom oss men också framför oss. Behovet av att få vara ute i naturen är stort, men också behovet av något att göra när du ändå ska spendera mer tid hemma.

Just sällskapsspel är något som jag ofta tittar efter när jag går på loppis. Mina största kriterier är att de ska vara hela, rena och att alla delar ska finnas. Om det sen är ett spel som jag inte tidigare är bekant med eller om det är ett spel som jag känner till kvittar. Det är roligt att lära sig nya spel också!

årets begagnade julklapp

På bilden ser ni förresten de spel som jag hittills fyndat under mina loppisrundor. Just de här två spelen passar barn och jag har köpt dem inför framtida behov. Men jag har också haft lyckan att hitta Alias på svenska vid ett loppisbord en gång. Vi är inte det par som sätter oss ner och spelar spel tillsammans på vår gemensamma tid om kvällarna. Ibland önskar jag att vi var det. Nån enstaka gång har vi spelat spel tillsammans med vänner, men det är också sällan.

Min högsta önskan är att vår son ska vilja spela spel tillsammans med mig om något år. Då kommer jag att satsa på att köpa både nya spel men också leta begagnade spel åt honom. Drömmen skulle vara att hitta Pärelabarin på något loppis. Ett fantastiskt underhållande sällskapsspel på närpesiska. Vi spelade det en hel påskhelg för flera år sen och jag minns att vi hade så otroligt roligt.

Brukar du köpa begagnade sällskapsspel? Vilket spel skulle vara drömmen att hitta i en loppishylla?

+10

You Might Also Like

2 Comments

  1. Amanda

    Jag väntar också på den tiden då man kan spela sällskapsspel som en familj! Så mysigt. Spelet iKnow kan jag annars rekommendera 🙂 Det är väl ett ganska nytt spel, så vet inte om man hittar det begagnat ännu.

    1. Christina

      Tack! Det ska jag hålla utkik efter.

Leave a Reply

Back to top