Recept: restfest med laxpasta

För ett tag sen fick jag tag i en stor bit av lax. Jag gjorde ugnslax av det hela och vi åt säkert tre gånger av det jag och lilleman. Sen tröttnade vi och där fanns det ännu kvar en ordentlig bit i ugnsformen. Så jag frös i den biten och skrev in laxpasta i matplaneringen två veckor senare. Igår gjorde jag laxpasta på resterna av ugnslaxen.

laxpasta

Stinas laxpasta

Antingen har du en bit överbliven ugnslax eller så har du rökt lax, vilket som gör inget. Värm en skvätt olja i stekpannan och vänd ner fisken tillsammans med 2 klyftor pressad vitlök. Tillsätt 2 burkar creme fraiche, rejält med citronpeppar och en stor nypa dill. Smaka av och salta eller krydda mer. Rör om och låt småputtra i pannan medan du kokar pasta till.

Jag letade också i frysen efter spenat, men den var slut. Brukar bli syndigt gott med lite spenat i laxkrämen. Äts med fördel till en god sallad.

Andra bra pastarecept hittar du här: Lyxig kantarellpasta med västerbottensost och bacon och vegetarisk pasta

+5

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top