Boktips: Otroligt rolig sovbok

Boken är ett recensionsexemplar från Förlaget

otroligt rolig sovbok

Mauri Kunnas är en av de barnboksförfattare som tilltalar mig otroligt mycket. Både hans sätt att skriva och illustrera. En av mina favoriter är filmatiseringen av Julgubben och trolltrumman. Men jag har också hunnit läsa en del andra böcker av Kunnas. I den senaste boken han skrivit får vi följa herr Hakkarainen och hans vän marsvinet Micke genom den sömniga småstaden Tasselund.

Det är sovdags, men Emil kan inte slita sig från sin skärm och lilla Elle känner sig plötsligt hungrig. Hemma hos Isakssons är det full fart och, barnen vill absolut inte sova!

Men herr Hakkarainen tycker att sömnen är det bästa som finns. Också marsvinet Micke älskar att sova, men ändå är han fullständigt utmattad om morgnarna. Vad kan det bero på?

I den här boken vimlar det av folk med underliga sovvanor och märkvärdiga drömmar. Vi får tips på de bästa kvällsrutinerna och lär oss grunderna i drömtydning. Dessutom får vi hänga med på fest hos den rysliga familjen Mahrdröm…

Redan det första uppslaget väcker mitt intresse och både textmässigt och bildmässigt finns det massor att fundera över och titta på. Vad är en sömngångare? Varför går folk i sömnen? Vilka tokiga saker gör Hakkarainen? Ja, boken är full av frågor som kanske finner sina svar bland läsarna.

Kunnas tar oss med på en resa om sömn och sovande. Otroligt rolig sovbok är en superhärlig bok som du kan läsa precis som vilken godnattsaga som helst eller läsa och sen diskutera. Bara att bläddra i boken är en fröjd. Om du som jag gillar Mauri Kunnas böcker, eller har någon i din närhet som gör det. Då är Otroligt rolig sovbok ett hett tips i julklappssäcken.

Tack Förlaget för möjligheten att bekanta mig med ännu en underbar barnbok!

+3

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top