Novemberutmaning – dokumentera vårt matsvinn

Jag fick för mig att ha en liten utmaning nu den kommande månaden. Inte för att vi slänger mycket användbar mat från tidigare, men tänkte att jag vill se exakt vad och hur mycket vi slänger. Så under november tänker jag dokumentera, väga och anteckna, den mat vi kastar i roskis.

På så vis kanske jag får ett hum om ifall vi är duktiga på att ta tillvara all mat och så ser jag samtidigt vilken typ av mat det är som slängs mest. Har beslutat mig för att inte dokumentera det som vi vanligtvis slänger tänker då på t.ex. skal och sånt. Eftersom det ändå inte är något vi äter. Utan det blir helt enkelt en dokumentation över vårt matsvinn.

Känner mig väldigt taggad på att ta mig an den här typen av utmaning och funderar redan på vilken form av utmaning jag borde ta mig an under följande månader. Om ni har tips eller vill ge mig en utmaning så varsågod. Tänker bland annat på att kanske ha en utmaning som innefattar min garderob, en daglig promenadutmaning för att motverka tröttheten och så skulle det vara spännande att försöka köra så lite bil som möjligt också. Men ja, det här är bara tankar. Nu ska vi först försöka ta oss an novembers matsvinnsutmaning. Vill du haka på är det bara att göra det, jag kommer uppdatera mera under månaden hur det går för oss.

+9

You Might Also Like

6 Comments

 1. Ingela

  Då utmanar jag er förstås att köra en helt växtbaserad månad.

  1. Christina

   Åh, de skulle vara så kul! Behöver bara samla på mig inspiration först, känner på mig att det skulle bli ett och samma. 🙂

   1. Ingela

    Ger gärna tips på enkla rätter.

    1. Christina

     Tack! 🙂 Det ska jag sätta bakom örat, kan hända jag frågar inspiration snart.. Vill ha in mera vegetarisk kost i vår matplanering.

 2. Novemberutmaningen - halva tiden har gått ⋆ Fina Christina

  […] är hög tid att titta tillbaka på månadens utmaning, att dokumentera vårt matsvinn. Halva månaden har gått och även om jag varit lite slarvig på att dokumentera noggrannt dehär […]

Leave a Reply

Back to top