När livet ger en hel påse med citroner

Det blev tyst här, jag hade faktiskt tänkt kika in och skriva tidigare. Men så slog coronaångesten till med kraft och livet passade på att leverera en hel påse med citroner på vår trappa. För att göra en lång historia kort så blev det något fel med vår nya bil och den har nu varit borta sen i onsdags. Så jag har levt billös och kommer göra det åtminstone en vecka framöver. Som tur har vi de bästa familjemedlemmarna som ställer upp och hjälper!

Så ja, då kändes det inte som prio nummer ett att sätta sig ner och skriva ett blogginlägg åt er. All den negativa energi som rörs runt om mig just nu så drog ner mig totalt. Nu har vi en hemmahelg med familjen och sakta börjar det kännas bättre. Inkommande vecka är det dessutom höstlov och jag ska vara en extra dag ledig tillsammans med lillprinsen.

Klaustrofobisk coronaångest

Tidigare i år var jag inte så brydd i covid-19, klart jag gjorde och gör som alla andra. Vidtar säkerhetsåtgärder. Men ja, jag lät det inte komma så nära. Men så när det kom så pass nära som i vår region och det blev tal om starka rekommendationer att använda munskydd. Då slog också ångesten till med kraft. Jag har ju tidigare skrivit om att ekonomi ger mig ångest. Bara tanken på att behöva köpa svindyra engångsansiktsskydd gav mig också ångest. Ska jag behöva sätta mina surt förvärvade slantar på en massa ansiktsskydd nu? Pengar som jag behöver till andra mer nödvändiga grejer.

Nå, det hela löste sig och även om det känns tungt att behöva använda ansiktsskydd en hel arbetsdag nu några veckor framöver. Så hade det kunnat vara värre.

Jag är inte rädd för covid-19, aldrig varit. Det är bara mediernas ständiga bevakande och massiva rapportering som matar min ångest. Det är ju inte precis som att jag har planerat in några vidlyftiga utfärder och stora programpunkter den närmaste tiden. Det enda vi hade tänkt göra i höst är att åka och äta för ett presentkort jag fick senaste jul. Nej, här fortsätter det vanliga livet, men lite mera eftertänksamt.

Ibland behövs citronerna

Jag har också insett att ibland behövs de där citronerna på trappan. Även om det känns som att de kommer lite väl ofta för tillfället. Men det är väl en del av livet det också. Allt kan inte bara vara tjo och tjim tänker jag. Nu ska jag försöka använda citronerna och hoppas att det är ett tag tills en ny hög med små gula citrusfrukter samlas på hög utanför vår dörr.

+15

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top