Boktips: Landet som icke är

Boken är ett recensionsexemplar från Förlaget.

landet som icke är

I min hand håller jag en bok som utgår från Edith Södergrans dikter. En vacker bok med ett sorgset innehåll. Landet som icke är baserar sig på dikter av och livet kring Edith Södergran. En sorts hyllning i sagoboksform.

Boken är vacker, språket ganska svårt. Berättelsen annorlunda och lite knepig. Inget du läser för de allra yngsta barnen. Förlaget rekommenderar den från 9-12 år och jag kan nog hålla med. En bok för de som redan kan läsa, vill ha en utmaning eller som har tröttnat på de vanliga böckerna.

Jag är själv ingen hejare på att läsa dikter. Har inte riktigt förstått mig på formen. Tänker att man kanske behöver läsa dem flera gånger och sätta sig in i diktarens sätt att skriva. Även om Edith Södergran är en väldigt populär poet så har jag inte, vad jag minns, kommit i kontakt med hennes dikter tidigare.

Edith följer ett nystan av finaste silvertråd. Lyckokatten med guldgul päls väntar vid en spegel som visar sig vara en port till en vidunderlig värld. Där träffar Edith sin systersjäl och i deras trädgård blir skrattet till fjärilar. Men de tvingas också spela tärning med den rysliga Tärningskasterskan.

Läs mer om boken hos Förlaget.

Landet som icke är är en vacker bok, som nog kommer återkomma till. Om inte annat så för de vackra bilderna skapade av Clara Dackenberg. Tack Förlaget för boken.

+2

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top