Bilder från vecka 40

Hujedamej vad veckorna går fort! Återigen en söndag och dags att blicka tillbaka på veckan som gick. Känns iofs. som att jag tänker, skriver och säger samma sak varje vecka. Vad är det som gör att tiden bara går fortare och fortare?

Vi har hur som helst spenderat vår helg ute vid stugan. Där var vädret varmt och skönt, om än östanvinden slapp rakt in. När vi kom hem idag var det också varmt och skönt här. Så trevligt! Nå, vad har vi annars pysslat med denna vecka?

Tja, vi har ”bärgat” träd ur backen. Granen på bilden har legat sedan stormen Aapeli härjade för snart 2 år sedan. Nu ligger den lite bättre till och ska väl snart sågas i bitar har jag förstått. Hur den sen ska rymmas in i vårt vedlider tillsammans med alla andra vindfall vet jag inte. Tur att eldningssäsongen är igång!

Vi har också ställt till med lekdejt. Caroline och Nova kom körande för att hälsa på oss och samtidigt så var också syster och hennes son här. Några intensiva men trevliga timmar blev det. Barnen verkade glada att se varandra, ljudnivån var hög och särskilt mycket fokus på mammasnack blev det inte. Alla tre barn är av den aktiva typen så det var något på gång mest jämt. Någon bild med de tre glada barnen blev det inte denna gång.

Förresten, jag prövade baka knäckig äppelpaj glutenfri och den blev precis lika lyckad som den icke glutenfria versionen. Böt ut vetemjölet mot Sempers finmix och satt till glutenfria havregryn istället för vanliga.

Det enda stormen Aila ställde till med ute vid stugan var att vinka vår fyr. Toppdelen med glasfönstrena fick sig rejält denna gång. Plockade in fyren för vinterförvaring idag och hoppas kunna fixa toppdelen så att vi kan låta fyren lysa igen nästa säsong.

Som vanligt var det ohemult lite vatten igen. Stranden där bakom brukar inte synas sådär bra. Vattnet slutar i vanliga fall strax nedanom vår gräsmatta. Men just den här helgen så var det lägre vattennivå än vanligt.

Dags att ställa in fokus på en ny vecka igen. Den kommande veckan innehåller en födelsedag, ett besök till tandsköterskan, en fotografering och möjligvis en enkel utfärd. Hoppas du fått en fin avslutning på den här helgen och en bra start på den ny veckan!

+7

You Might Also Like

4 Comments

 1. Caroline

  Det var så roligt att ses. Vi måste ses snart igen, och då kanske hinna få de glada och fina barnen på bild. ❤️

  1. Christina

   Ja, förhoppningsvis kan vi träffas snart igen! 🙂

 2. ellenlundis

  Aila? Det heter ju min gammel-moster,, alltså min mormors lillasyster. 🙂
  Fina bilder 💙

Leave a Reply

Back to top