I stormen Ailas fotspår

Ett och ett halvt dygn senare har vi återfått elektriciteten här ute på landsbygden var vi bor. Gsm-nätet fungerar igen och vägarna börjar vara farbara. Här utanför oss och ner till postlådan räknade jag till fyra träd över vägen och en hel del träd på grannarnas tomter. Som tur klarade vi oss lindrigt undan denna gång också. Även om jag hann bli lite frustrerad över avsaknade av el ett tag.

stormen Aila

Samtidigt är jag så glad över att vi klarade oss bra. Det finns de som har det betydligt värre. Vi hade en generator hemma så frys och kyl har fått första hjälp. Vattnet har hela tiden fungerat också, även om jag tappade upp vatten för säkerhetsskull. Vi har eldat i spisen och känt tacksamhet över att stormen Aila kom i mitten av september och inte mitt i kallaste vintern.

Det enda vi behöver införskaffa nu är ett gaskök, så att vi kan koka mat och kaffe nästa gång. Utan att behöva belasta generatorn allt för mycket. Direkt elen var återställd startade jag disk- och tvättmaskin och tog en dusch. Tänk vilka saker du hinner sakna under 1,5 dygn ändå. Även om livet utan el är något som jag uppskattar ute på stugan, men här hemma där livet utan el kan ställa till så mycket mer så är det inte så roligt. Nu kan jag andas ut och slappna av inför helgen.

Har ni känt av stormen Aila där ni bor? Å har ni beredskap färdigt för storm och liknande oförutsedda händelser?

+7

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top