Höstplanerna aka septemberlistan

Nu säger jag att det är höst! Även om det var någon som den här veckan uttalade sig om att det är högst nödvändigt att gå i t-shirt hela månaden ut. Sen börjar hösten! Nå, det lyssnar inte jag desto mera på utan anser att när det står september i kalendern så börjar hösten. September är ju ändå känd för att vara en varm och fin höstmånad.

Hade tänkt skriva lite mer ingående om mina planer för den här hösten. Men så såg jag att Kugge hade publicerat sin månadslista för september och tänkte att jag passar på att fylla i den istället.

Septemberlistan

Första tanken under månadens första morgon: ”Är klockan redan 6?”

Jag ska jobba med: Förutom mitt arbete på förskolan som har kommit igång bra så ska jag också fortsätta jobba aktivt med min närvaro här på bloggen och på instagram.

Jag ska skriva: Blogginlägg. Är så överväldigad över all den respons mitt senaste inlägg fick. Tänker att jag kanske borde bli lite modigare och vädra mina tankar oftare här på bloggen.

Maträtt jag vill testa: Blev sugen på att se vilka recept som finns i boken Snabbt, gott och billigt! som Helen Torsgården visade i en av sina senaste vloggar.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas: Jag har ju satt en hel del tid på att fundera över vår nya vardag och hur vi ska göra för att det ska bli enkelt och problemfritt. Nu återstår det bara att hänga med och se hur allt utvecklas.

En målsättning som är möjlig att nå: Ja, en stor dröm går i uppfyllelse denna månad. Mer lär ni nog få veta så småningom.

Den här boken ska jag läsa: Hämtade ut den sista delen av elegant crime-serien som jag läst under sensommaren. Sen lånade jag också boken Där kräftorna sjunger, ska bli intressat läsning. Har sett den rekommenderas på så många platser.

Jag är mest kluven till: Hur vi ska lyckas hitta en bra balans för allt i det här nya livet med dagis, jobb, familjetid och hem. Men tänker att det inte behöver komma direkt. Har du bra tips på lager så dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Det här ger mig energi just nu: Våra kravlösa lediga dagar i slutet av veckan. Om vi vill göra något så gör vi och om vi bara vill vara hemma så är vi hemma. Så skönt!

Det här ser jag mest framemot: Varje vecka ser jag framemot vår förlängda helg. Att få ta helg redan på onsdag och spendera majoriteten av veckan med lillprinsen är fantastiskt. Så sköna dagar tillsammans! En annan rolig grej som jag ser framemot är att få åka iväg med ett gäng andra kvinnor och fira en gemensam kompis nu i slutet av september. Lite mamma-getaway är precis vad jag behöver!

Andra planer för hösten

Små utflykter. När vädret tillåter och lusten finns så vill jag göra små utflykter med barnet och sällskap. Mellis & kaffe ute i solen någonstans. är ju alltid en bra början.

Loppis. Under hela våren väntade jag så på att få gå på loppis igen. Nu har jag bestämt mig att det ska bli en loppishöst. Hann redan fynda rejält under dagens besök till Combo. Nästa helg ordnas det dessutom gårdsloppis både här i byn och i grannbyn. Evenemanget för Petsmo loppisrace.

Handarbeta. Jag har ett sånt flow med mitt stickande nu. Så det kommer bli en hel del handarbetstimmar i soffan. Så mycket som höger hand tillåter. Tur det finns liniment!

Kompishäng. När vår nya vardag har stabiliserat sig så hoppas jag få in tid för att träffa vänner igen. Våra mamacrew-träffar ska vi väl försöka hålla liv i även om två av tre mammor börjat jobba.

Ja, lite sånt helt enkelt. Vad har du för planer för hösten?

+6

You Might Also Like

4 Comments

 1. Johanna

  Du kommer säkert snart att hitta en br balans till det men det kan ta en tid.
  Vi storstädar väldigt sällan. Vi plockar t.ex. alltid undan efter maten genast, lägger i diskmaskin etc och det sparar OTROLIGT mycket tid. Då vi hade ett barn lämnade vi ofta allt till kvällen eller nästa morgon och det kändes som att bestiga Mount Everest varenda gång jag ens tittade på det. Nu tar det ca 5 minuter att fixa det och för att inte tala om känslan. ( Vet ju inte hur ni har det men gav ett tips ändå).

  Kram på dig och ha en fin lördag 🙂

  1. Christina

   Tack för tipset! 🙂 Försöker städa undan i köket varje kväll nog, ibland går det bättre och ibland går det sämre. Men jo, känslan att sen mötas av ett rent kök är himmelsk.

 2. saara

  Mitt mål för hösten är att äntligen hitta någon slags rutin och få samtliga i familjen att samarbeta för att vardagarna ska löpa. Med allt skjutsande till diverse träningar så är det minst sagt kaos vissa dagar.. Våra två äldre är redan så stora att jag försöker få dem att ta mer ansvar och vara självständigare, och inse att det helt enkelt inte går att få ihop dagarna om inte alla hjälps åt. Har också bestämt mig för att fredagskvällarna är till för att slappa i soffan, helt utan dåligt samvete, behövs en sådan dag också ; )

  1. Christina

   Oj, ja.. Hoppas du hittar en bra rutin! Minns själv hur det var när jag och syster var små och vi skulle iväg någonstans, då hade inte vi särskilt många hobbys men nog fick man lov att spendera en del kvällar i bil ändå. Fredagar i soffan är guld, så skönt sätt att avsluta veckan på.

Leave a Reply

Back to top