Älskade unge

En garderob för höstäventyr

7 september, 2020

Innan vi packade livets första dagisväska kom jag på att dokumentera en del av Einars höstgarderob. Under inskolningen tog jag dit hans regnkläder och så behöver vi komplettera med både regnhandskar och några andra tunna handskar. Men i det stora hela är vi mycket redo för all sorts höstäventyr.

Förstod att det är många av er som läser som gillar mina inlägg när jag delar med mig av diverse fynd. Under bilderna ser ni vad som är fyndat och vad som är nytt. En del fynd av ren slump och andra har jag letat mera målmedvetet efter. Har satt en del länkar till hemsidorna i inlägget också, men det är bara av ren generositet ifall ni blir nyfikna på något av plaggen.

Overallen och regnjackan är båda fynd. Overallen har galonnedredel och kommer bli perfekt gårdshalare nu i höst. Mössan klickade jag hem från Dolce Vita Design och stövlarna som ska med till dagis är av märket Nordbjörn från Jollyroom.

Overallen är från Ielm och den köpte vi redan under vårvintern. Tog den i storlek 86 och han började ha den redan när han ännu använde storlek 74. Tack vare muddarna i ben- och ärmslut så kändes inte halaren så stor. Även om den är rejält rymlig. Den tål en del vatten och vind så blir perfekt senare på dagis men också under våra turer till stugan. De stickade strumporna är en gåva han fick och dagistossorna är Slipstop. Dyra, men verkar vara värda sitt pris. Har hört många som pratat gott om dem. Köpte på våra på Halpa-Halli men vet att också Prisma och Sko Extra har dessa tossor till försäljning i Vasa.

Sist men inte minst har vi en del plagg som redan är eller har hunnit vara i användning. Vantarna stickade jag i vintras och mössan är beställd från tidigare nämnda Dolce Vita Design. Skorna, ytterbyxorna och jackan är alla tre fynd. Efterlyste höstskor med gore tex-funktion på fb-loppis förra helgen och fick napp direkt. Att de dessutom var splitternya var ju perfekt. Skorna är av märket Timberland, byxorna är Kax och jackan från Polarn och Pyret.

Som jag tidigare nämnde så har jag hittat en del av dessa plagg av en ren slump på loppis. Andra har jag sökt efter lite mer målmedvetet. En förutsättning för att hitta bra grejer i andra hand är att veta vad du är ute efter. Jag brukar ofta skriva en liten lista åt mig när jag åker iväg på loppistur eller så sitter jag och söker och håller utkik på facebook. Ibland har jag turen med mig, ibland lyckas det inte lika bra. Men nu är vi i varjefall redo för ett och annat höstäventyr.

15+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *