Den senaste tidens fynd

De senaste två helgerna har det varit loppisrace i kommunen. Även om jag inte hade tänkt besöka något av dem så fick en kompis mig övertalat båda gångerna. Å visst fanns fyndlyckan med oss både förra helgen och den senaste helgen.

Förra helgen hittade jag det lilla möblemanget, två sagoböcker och en vårjacka åt lillprinsen. Denna helgen blev det att komplettera med en tjockare mössa, ett par tunnfodrade handskar och två fina lyktor åt mamma. Lyktorna har jag kollat på tidigare, men aldrig kommit mig för att köpa. Men när de fanns för 2 euro styck så kunde jag inte hålla mig längre.

Insikter som gårdsloppisbesökare

Har också insett några saker under de senaste loppisturerna. Det finns ett överutbud av grejer på loppis just nu. Covid-19 våren syns så tydligt i loppishyllorna, alla har städat ur skåp och lådor hemma och stora delar av grejerna som säljs är ganska gamla och i vissa fall är skicket därefter.

Barnkläder, om jag hade haft ett behov av barnkläder i storlekarna 50-74 så hade jag haft världens fyndchanser nu de senaste helgerna. Tyvärr är det ju lite så att när de kommer upp i större storlekar så tar turen att fynda kläder slut. Om du inte vill klä ditt barn i skjorta eller finklänning varje dag. Ytterplagg och skor däremot kan du hitta hur bra som helst. Där är det ju lite också med barnkläder att i vissa fall så säljer folk vad som helst. Även om plaggen är rejält urtvättade och ibland också fläckiga. Jag har åtminstone beslutat att den dagen jag säljer och rensar ur av lillprinsen kläder så åker nog majoriteten vidare till välgörenhet och det som är rejält slitet till textilåtervinning.

Sist men inte minst, där jag köpte lyktorna idag hade de en toppenuppdelning av sina grejer. De hade märkt ut områden med olika prisklasser och då var det som potentiell köpare enkelt att se vad priset var. Lyktorna jag köpte fanns vid 2 euros området tillsammans med en hel del annan inredning. På andra 2 euros områden fanns kläder och lite bättre/dyrare grejer fanns vid 5 euros området. Toppenidé, den tar jag med mig ifall det blir så att vi deltar i gårdsloppis nån gång.

Nu blir det loppispaus ett tag igen! Känner att fyndkvoten är fylld.

+7

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top