Ännu en morgon

Det känns helt omöjligt att vakna denna morgon. Väckarklockan via telefon ger sig till känna vid 6 och jag ligger kvar i sängen i fem minuter. Idag är jag trött, både kropp och knopp hade velat sova vidare.

Pallrar mig upp och istället för att, som jag brukar, gå via toaletten drar jag mig ut i köket. Gårdagens joghurtkvällsmål står kvar på det fläckiga bordet och diskbänken är lagom full av sånt som jag borde handdiska. Kommer ihåg att det är onsdag, sista jobbdagen denna vecka för mig och minimulle för Einar. Plockar fram lite mellanmål åt honom att ta med i sin väska på skogsäventyr med de andra barnen.

Äter joghurt med lite mysli på och sen tar jag mig vidare i det slumrande huset. Tvättar ansiktet och fixar bryn och kletar mascara på fransarna. Min dagliga rutin som jag påbörjade nu i höst. Alltid fransar och bryn i skick så känns det åtminstone bättre en stund. Plockar bland kläderna och eftersom jag känner mig frusen så är det läge för långärmat och fleece idag. Tänker tanken om att kanske det är nu som förkylningen bryter ut hos mig, lagom till den roliga hösthelgen. Men sopar den snabbt vidare och försöker fokusera på annat.

Doris kommer farande ur sovrummet och vill ut. Hon var uppe och åt mat med mig men retirerade sen tillbaka till sängens värme. Jag avundas henne litegrann. Drar på mig ytterkläder och letar fram grejer för att både synas och mota mörkret. Höstmörkret är här nu, våra korta morgonpromenader kring halv 7 är ofta höljda i dunkel.

Väl inne i stugvärmen igen är det dags att väcka prinsen. Vi myser en stund i soffan och klär sen på de kläder jag hade vett att sätta fram redan igår. Så småningom är det dags för veckans sista dagisdag, för oss båda. För min del väntar först en längre arbetsresa än normalt eftersom de just nu fixar beläggningen på en stor del av E8. Bäst att ta kaffet med så jag orkar köa denna morgon och inte somnar.

Så kan också en onsdag börja!

+12

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Hur gammal är eran hund-tös? 🙂

Leave a Reply

Back to top