Min Victoriajacket

Det senaste av stickorna är min fina och varma Victoriajacket som jag fick provsticka för Victoria (lykkeliten). Ni som följer mig på IG har ju redan sett den fina skapelsen i flödet. Men den är så vacker att den förtjänar ett helt eget inlägg på bloggen också!

Victoriajacket

Jackan är snabbstickad eftersom den stickas med stickor i storlek 12. Det som däremot inte var så lätt var att komma ihåg alla delar i mönstret under processens gång. Vet inte hur många gånger jag resmade upp efter att ha stickat en bit. Skyller helt och hållet på bristande koncentration. För genast när barnet sov och jag fick sitta ostört och sticka så gick det mycket bättre. Så jag rekommenderar inte att sticka den tillsammans med en 1,5-åring som är nyfiken på sin omvärld.

Till min Victoriajacket valde jag färgen Oatmeal av garnet Peruvian Highland från Filcolana. Det gick åt en hel del garn, eftersom jackan stickas i 3 trådar. Pratade med Birgitta på handarbetsaffären och vi funderade lite på att man kanske kan sticka den i ett annat garn också. Ska se om jag hinner pröva det nu här under hösten.

Jackan är en vacker skapelse som passar både till vardag och fest. Den blev ganska tung i sig själv men är ett fint tillskott i min höstgarderob. Tack Victoria för att jag fick förtroende att provsticka denna. Om du vill sticka en egen Victoriajacket så finns mönstret till försäljning nu inne hos Lykkeliten.

+6

You Might Also Like

One Comment

  1. Det senaste av stickorna ⋆ Fina Christina

    […] Det är också den som jag har på min profilbild till höger i spalten. Det finns dessutom ett helt inlägg om jackan. Sen har jag också stickat en overall åt lillprinsen som redan är flitigt använd. Den värmer […]

Leave a Reply

Back to top