5 vegetariska recept

Under det senaste året har jag prövat mig fram i köket med olika vegetariska recept. Mitt mål är att vi ska äta vegetariskt en gång i veckan, vissa veckor blir det fler gånger och andra veckor inga vegetariska måltider alls. Hur som haver så har jag samlat på mig ett gäng toppenbra recept som jag tänkte dela med mig av åt dig. Jag hade den förutfattade meningen att vegetarisk mat är tråkig och smaklös, men de här recepten har verkligen bevisat motsatsen.

Överväger starkt att investera i en kokbok för vegetariska recept. Någon som kan tipsa om en bra? Nätet i all ära, men inget slår att få bläddra i en fysisk bok. Dags att avslöja mina fem favoriter när det kommer till vegetariska recept.

Favorit 1 – Vegetarisk lasagne med halloumi

Jag älskar pasta i alla former. Skulle kunna leva på olika pastarätter livet ut. När jag hittade receptet på vegetarisk halloumilasagne inne hos Linnea så måste jag pröva. Så roligt med variation till den vanliga lasagnen.

Favorit 2 – Krämig linssoppa med morot

Det här soppreceptet har jag hittat hos Corinne. En supergod och kryddstark soppa. Till och med sambon som vanligtvis gillar kryddstark mat tyckte att jag gått lös lite väl häftigt med chilin och cayennepepparn när jag gjorde den första gången. Jag hade aldrig använt linser tidigare före jag gjorde den här soppan.

Favorit 3 – Grönsaksrisotto

Det här receptet hittade jag av en slump i sambons kokbok från huslig ekonomi. Så enkelt och jättegott! Det här ett recept som jag återkommer till i min matplanering åtminstone en gång på 6 veckor. Recept på grönsaksrisotto hittar du här.

vegetariska recept

Favorit 4 – Grönsaksbiffar

En av mina favoriträtter i jobbet är definitivt grönsaksbiffar med potatis och kall sås. Att hitta ett bra recept på grönsaksbiffar är svårt, men nu har jag hittat ett som ändå fick godkänt i vårt kök för ett tag sen. Recept på grönsaksbiffar.

Favorit 5 – Krämig tomatsås med pesto rosso

Mums, mums, mums.. Klart vi ska avsluta listan med fem favoriter med ännu en lite kryddigare rätt. Här hos oss brukar vi alltid nu som då äta pesto. Å det här receptet på tomatsås blev en självklart hit här hemma. Perfekt om ni vill byta ut den vanliga köttfärssåsen till en vegetarisk variant. Krämig tomatsås med pesto rosso.

En bubblare på listan som dök upp i sommar är anamammas vegetariska bullar som finns i frysdisken. Har också prövat göra egna falafel-bullar med en färdigmix falafelsmet och de blev också en hit. Så dem kan jag varmt rekommendera också.

Nu är jag nyfiken på att veta, vilka är dina favoritrecept när det kommer till vegetarisk mat? Småningom ska jag sammanställa ett inlägg med fem nya favoritrecept. Men nu får ni hålla till godo med, samt pröva, de fem vegetariska favoriterna.

+4

You Might Also Like

4 Comments

 1. Jessica

  Texas chili sin carne är vår nya favorit. Ettåringen gav också 10 poäng 😀 recept: https://mittkok.expressen.se/recept/texas-chili-sin-carne/

  1. Christina

   Tack, de där ska jag testa! 🙂

 2. Therese Carlsson

  Allt såg verkligen gott ut 😊

  1. Christina

   Bara att börja pröva recepten, för de är goda! 🙂

Leave a Reply

Back to top