”Du blir ju inte yngre..”

I helgen fick vi träffa den nyaste medlemmen i vårt kompisgäng och hon var, som alla bebisar, liten och söt. Vi sa allihop att man nog glömmer hur små de är ganska snabbt. Jag fick hålla henne en lång stund och njöt av det där bebisgoset. Just det där goset kan jag sakna ibland, att få sitta i soffan och bara mysa. Den perioden kommer ju inte igen. Nästa gång det är tid för bebisgos finns det ju också en storebror att ta hänsyn till. Innan du börjar spekulera vidare, nej jag är inte gravid.

Jag är inte redo ännu

Bebisgos i all ära, men jag insåg också att jag ännu inte är redo för ett andra barn. Speciellt påtagligt blev det när vår son också ville ha sin del av uppmärksamheten medan jag hade lillan i famnen. Var sak har sin tid och just nu är vi inne i en sån fas här hemma där lillprinsen kräver en hel del och gärna vill ha sina föräldrar för sig själv. Ibland duger pappa bättre ibland mamma. Att då lägga till en liten nyfödd bebis i den ekvationen med en 1,5åring skulle nog vara lite för mycket. Hatten av till er som klarar av att få barnen nära varandra.

Drömmen om en graviditet

Visst, jag ska inte sticka under stol med att jag gått och drömt och fantiserat lite om en andra graviditet. Men det är nog bara för att jag i tanken lever kvar i det som var för 2 år sen. Min första graviditet, bortsett från det abrupta slutet, var ju ändå väldigt fin och jag fick må bra. Därför ser jag framemot att få bära ett barn nån dag igen.

Det jag helt glömt är ju att nästan gång är jag inte ensam. Då finns det redan en lillprins med i bilden. Så ja, den där drömmen om en andra graviditet sätter vi till sidan ett tag ännu. Även om jag fick kommentaren i rubriken ”kastad” på mig i förbifarten under mitt senaste besök till HVC. Det var faktiskt första gången och det kändes som att hon kastade vatten på en gås. Med andra ord tog jag knappt åt mig alls. Ja, jag vet att jag blir äldre, det blir vi alla. Inte är det precis så att jag tänkt spara på det här många år ännu. Men just nu, just den här månaden och några framöver vill jag njuta av den lilla familj på tre personer som vi faktiskt är.

Jag vill att vi tillsammans går in i den nya vardagen som ligger framför oss och som kommer kräva en del av oss som föräldrar. Utan att behöva fundera på syskon. Tids nog tar vi det i beaktande också och som tur får jag snusa bebis och hälsa på våra vänner rätt ofta ändå. Men just nu är jag lagom gammal och nöjd med den situation vi har.

+13

You Might Also Like

4 Comments

 1. ellenlundis

  Jätte bra skriver Christina 😺😸

 2. Sallu

  Väl rutet.Kommer aldrig förstå varför folk ska lägg sig i nåt som inte angår dem!
  Vi får höra tvärtom, att vi absolut ska vänta, för det är så tungt med syskon tight osv. Inte fullt lika hänsynslöst på nåt vis, men kommer aldrig våga berätta åt någon om jag blir gravid. 😅

  1. Christina

   Tack! Nä, precis… Jag sklle inte alls orka ha syskon för tight på, känner att jag vill hinna andas lite också å njuta av småbarnstiden med bara en unge. 😉

Leave a Reply

Back to top