Boktips: Grävling borta

Boken är ett recensionsexemplar från Förlaget.

I förra veckan damp det ner bokpost hos mig. En vacker röd barnbok som jag genast tog med mig till jobbet för att läsa tillsammans med barnen. Bokens pärm kändes mjuk och skön och jag gillar den röda färgen, lätt att komma ihåg boken. Illustrationerna är vackra, fängslande och där finns massor att titta på och samtala om. En bok helt i min smak!

Grävling borta

Att tappa bort sig och hitta hem

Det här är en bok om att glömma bort något och att sen hitta det igen efter en hel dag. Eller en bok om att bli borttappad och sen hitta hem till sin vän igen efter mycket saknad och lite äventyr.

En dag får barnet ta med sig Grävling till dagis. På vägen hälsar de på en hund – men plötsligt är det rysligt bråttom och Grävling blir kvar i parken! Vad gör ett ensamt gosedjur? Tänk om barnet och Grävlingen aldrig återser varandra?

Grävling borta är skriven av Sanna Sofia Vuori och illustrerad av Cara Knuutinen

Jag läste boken med min förskolegrupp och efteråt fanns det mycket att samtala om. Bokprat är bland den bästa sortens prat med små barn. Att kunna prata om det man ser på bilderna, eller det som händer i berättelsen. Vi räknade kråkgänget i parken och funderade över om de hade någon favoritmjukis hemma. Boken passar bra att läsa både med yngre barn, kanske redan från 3 år och ända upp till förskoleåldern. Den har vackra bilder och alldeles lagom mycket text.

När lillprinsen blir lite äldre ska jag läsa den för honom. Han har, precis som bokens barn, två mjukisdjur som är speciella. De är med överallt och är väldigt viktiga. Så jag hoppas att även han ska finna glädje i den här boken tids nog.

Grävling borta

Bekanta dig mera med Grävling borta. Tack Förlaget för boken!

+2

You Might Also Like

4 Comments

 1. saara

  Perfekt, tack för tipset! Den ska vår blivande 4-åring få i födelsedagspresent! : )

  1. Christina

   Vad roligt att jag kan bidra med tips på födelsedagspresenter. Hoppas den blivande 4-åringen kommer uppskatta den.

 2. ellenlundis

  Vilken söt barnbok! 🙂
  Min systerdotter har en kanin och en snuttefilt. En gång hittade inte min syster och hennes man ,”ninen” och snuttten,,, Så de köpte 2 likadana.. Men sen hittade syrran ”ninen” och snutten,, så systerdottern har 2 kaniner och snuttar. ^_^ <3

  1. Christina

   Man kan aldrig få för många. 🙂

Leave a Reply

Back to top