På gång – vecka 30

God förmiddag! Här ser det ut att bli ännu en mulen, men rätt så varm, dag. Igår från ingenstans dök ett åskväder upp, men det försvann lika snabbt. Med tanke på den mängd regn som kommit den senaste tiden så hade jag ju hoppats att vi hade sått gräsmatta redan. Då kanske den skulle ha börjat grönska. Men ja, tids nog kanske vi orkar börja ta tag i det projektet också. Har ju inte ens en grund till gräsmattan ännu.

Låneböcker & sticklingar

Igår gjorde vi inte mycket alls. Efter den vanliga förmiddagsrumban med promenad, lunch och dagsvila så tog vi oss in till Kvevlax. Besökte biblioteket och stannade sen vid vår byabutik på hemvägen för att handla. Fastnade för en bokserie som en vän tipsade om, finns nio böcker i samma serie så nu har jag att läsa. Som jag tidigare nämnde så kom jag in i ett läsflow nu i sommar. För ett tag sen nådde jag mitt årsmål på 12 lästa böcker och i skrivande stund är jag uppe i 16 böcker. Vissa dagar vill jag inte göra annat än läsa, andra hinner jag inte ens se åt böckerna.

Någon av er som läst Elegant crime-serien?

Ja, jag planterade en palettbladsstickling medan Einar sov också. Har fått pippi på att ta sticklingar av mitt palettblad. Men nu har jag satt stop för det för i år. Ska låta alla plantor växa till sig nu och så kör vi en ny runda med sticklingar till våren. Sitter som bäst också och funderar ut vilken växt jag ska satsa på som nästa. Har sökt lite på vilka växter som skulle passa i vårt vardagsrum där fönstren vätter mot norr och skogen. Känner att jag vill ha lite grönska där också. Om någon har tips så får ni gärna kommentera.

Jobbstarten närmar sig

Jag är en sån person så jag gärna tänker framåt, funderar på hur det blir sen. Den senaste veckan har jag funderat en del på kommande jobbstart och mentalt börjat förbereda mig. Praktiskt också för den delen, letat fram lite kläder, funderat på vad jag behöver införskaffa och så. Även om jag njuter av sommaren så letar mina tankar sig allt som oftast mot hösten.

Inte för att jag är klar med sommaren ännu, nej inte på långa vägar. Men med en jobbstart som närmar sig om en och en halv vecka så börjar jag fundera allt mer på hösten. En som verkade klar med sommaren var den här sländan som landat på vårt burspråk igårkväll.

Kvällen var varm och skön och ingen av oss ville sova, allra minst den lille. Det kommer fyra tänder på samma gång nu, så efter en lång stunds kämpande fick jag honom äntligen att somna i min famn.

Lillen vilar efter lunch och jag ska plocka undan morgonens stök, sen ska jag placera mig i soffan med en bok. Sköna lediga dagar!

+5

You Might Also Like

2 Comments

  1. Amanda

    Ljuvligt med läsflow! Jag har också nu på sommaren prioriterat läsning framför annat när babyn sover dagssömn. Det är så avkopplande att lägga undan telefonen och bara sjunka in i en bok 🙂
    Stackarn, jobbigt med fyra nya tänder på samma gång!

    1. Christina

      Ja, det är så skönt att få två ostörda timmar att bara läsa bok, även om annat pockar på med sin uppmärksamhet. 🙂

Leave a Reply

Back to top