Hälsa på hos Musmamman vid Rasmusbacken

Ni som är från nejden kanske känner till att det i Vörå finns ett ställe som heter Rasmusbacken. Där bor Musmamman med sina 72 ungar och ibland får hon besök av gäster som till exempel Pippi. Under sommarveckorna i juni och juli brukar Musmamman bjuda in till sagostunder på Rasmusbacken. I vanliga fall berättar hon sina sagor i ett av de många husen. Men just i sommar så har hon flyttat ut till sitt sommarhus.

musmamman

I sommar jobbar min syster en del med lägerverksamhet på Rasmusbacken. Men den här torsdagen var hon ledig och bjöd med mig och Einar på sagopicknick. Även om våra söner är i yngsta laget för att förstå vad som pågick så var det ändå spännande att få se Musmamman och Greta Gris. Samt titta på fåren och hönsen och förstås alla andra barn som sprang omkring på området.

musmamman

Musmammans sagopicknick verkar vara ett omtyckt programinslag i sommarledigheten. Jag vet av erfarenhet att också Musmamman är en omtyckt figur och det är många barn som berättat åt mig att de besökt henne under sin sommarledighet. Hon har ett sätt att se barnen och gör sitt framträdande naturligt, lugnt och med en anpassning till alla barns olika åldrar.

Vår erfarenhet av sagopicknick

Det allra bästa med just det här utflyktsmålet är att det är lättillgängligt. Bara att knappa in Rasmusgården på Google Maps så hittar ni. Om inte Vörå är bekant från förr. Det är barnanpassat och finnas massor att se och uppleva för barnen. Under evenemangen är Rasmusgården öppen så då slipper man t.ex. in på wc om det behövs. Du slipper också bra fram med en vagn. Det enda stället var du behöver lämna vagnen är om ni går till muminhuset och trollskogen. Det är kravlöst. Packa en picknickväska, eller sväng in via lokala affären innan ni åker. Barnen har ändå så fullt upp med att undersöka Rasmusbackens alla lekplatser att de knappt hinner fundera på picknicken.

För vår del så var Einar nog i yngsta laget. Men han njöt av att plocka i sig lite mellanmål och det var jättespännande att få se fåren. Kan tänka mig att besöka evenemanget flera gånger och jag tror att redan nästa sommar så är han med på ett annat sätt än nu. Jag rekommenderar verkligen Musmammans sagopicknick.

Om ni blev sugna på att besöka Musmammans sagopicknick så hittar ni henne vid Rasmusbacken varje torsdag i juli. Facebookevenemanget finns här Sagopicknickar på Rasmusbacken. Är det någon av er som brukar läsa bloggen som besökt Musmamman? Vad tyckte ni?

+8

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Vilken mysig utflykt! 🙂
    Har du sätt Greta gris , hur hon ser ut fram ifrån? 😛 Ser lite lustigt ut.

    1. Christina

      Jo, har sett en del av på youtube och i böcker. 🙂

Leave a Reply

Back to top