Följ vår dag – söndagen den 26 juli

Klockan är strax efter 8. Det är söndag och familjens yngsta medlem meddelar att det är morgon. För en gångs skull somnade han ganska direkt igår. Våra nattningar de senaste dagarna har dragit ut på tiden. Jag skyller på de fem nya tänderna som pickar upp. Det finns alltid nåt att skylla på med småbarn. 


Vi gör smoothie och smörgås till frukost och solen skiner faktiskt därute idag. Så häng med på vår dag, söndagen den 26 juli. 

Det bästa som finns är andra morgonpigga familjer, våra vänner bor inte långt från oss och kring 9.30 traskar vi iväg. Dels för att låta pappan i huset sova och dels för att få umgås med någon. Även om mammorna i sällskapet inte var så pigga denna söndag är det ändå skönt att ha någon att dela det där förmiddagskaffet med. Vid 11 tackar vi för oss och styr vagnen hemåt. Hittar tuttun på vägen som jag misstänkte, den ligger så fint i dikeskanten och väntar på att bli upplockad. Barnet som var gnälligt under vårt besök piggar på sig och hunden som var skitnödig får sina behov uträttade.

Väl hemma igen nattas Einar för sin vila och mamma får en stunds lugn och ro. Vad ska jag nu fördriva tiden med i cirka två timmar? Sova? Det blev ju ändå inte jättemycket sömn i natt när jag vaknade med jämna mellanrum och sen knappt tänkte somna om när sambon väl kom hem. Plockar på en stund här inne, startar tvätt- och diskmaskin och sen lägger jag mig i sängen. Vaknar en timme senare av att lillprinsen ligger i sin säng och pratar.

Redan i fredags beslöt vi att åka ut och äta på söndan. Jag visste ju att de lovat fint väder till idag och kände inte direkt för att ställa mig och koka. Einar får hur som helst lite lunch av det som lämnat från igår. Såsen är återigen en favorit och snart är hela pojken kladdig från topp till tå.

Det är eftermiddag och egentligen borde han få mellis nu, om vi ska följa våra vanliga rutiner. Men just den här dagen blir lite som den blir. Istället plockar jag med en massa snacks och några leksaker i väskan. Bäst att förbereda ordentligt för av erfarenhet vet jag att det brukar kunna vara mycket folk i farten vackra sommardagar på matserveringarna.

Vid 15-tiden sätter vi oss i bilen och börjar köra mot Replot. Vårt mål är Bernys terrass, men när vi svänger in på parkeringen inser vi att alla andra också tydligen ville äta mat vid Bernys idag. Så vi kör vidare in mot Replot och hamnar sist och slutligen på Arken. Lagom mycket folk, inte så farligt lång väntetid och maten är riktigt god. För omväxlingsskull prövar jag en laxpasta och beställer samma åt lilleman. Sambon kör på burgare och betyget för maten blir gott men inget speciellt. Jag däremot kan varmt rekommendera laxpastan med tomat och mascarpone.

Einar är inne i en trotsperiod nu, han blir fort arg eller sur och börjar skrika när han inte får som han vill. Hemma igen så stänger jag dörren till grovköket framför nästan på honom och ett raseriutbrott framkallas. ”Nej, du får inte gå och leka med Doris vattenskål!” Han lugnar sig först när vi går ut på terrassen för att leka i hans egen plaskbalja. Jag passar på att plocka in jordgubbarna som mognat i pallkragarna och så börjar det bli dags för kvällsgröt och nattning. När han ligger i sin säng passar jag på att ta tag i oredan som kommit under helgen, plockar varje sak på sin plats och röjer upp i köket. Så skönt att börja ny vecka med lite ordning!

Hela veckan har jag tänkt på att jag måste fortsätta med trimmande av Doris päls. Hon släpper ju inte päls utan den ska kammas bort. Jag försöker göra det ungefär varannan månad för att det inte ska bli för svårhanterligt. Damen själv tycker ju nog det finns roligare saker vi kan ägna oss åt. Men står ändå villigt på bänken och låter mig kamma, klippa och köra med maskinen. Ännu har jag en del som behöver finjusteras, men när vi hållit på i närmare en timme tycker jag det räcker.

Einar sover skönt i sin säng sen en timme tillbaka, hunden har retirerat in i vårt sovrum och jag ska tappa upp ett fotbad åt mig och lägga en ansiktsmask. En lagom händelserik och skön söndag med andra ord.

+12

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Ser nästan ut som Doris tänker: Vad gör ni med mej? ” 😀

    1. Christina

      Haha, ja det kanske är så. 🙂

Leave a Reply

Back to top