En vardagshälsning från oss

Det blev en tidig lunch, eftersom det blev en tidig morgon. Lillprinsen sover redan sin dagsvila och jag har en timme eller två helt för mig själv. Egentligen borde jag kanske ta mig an de projekt som inte går att genomföra när han är vaken. Men istället så väljer jag att sätta tid på sånt jag vill göra. Läsa, sticka, blogga..

Jag hade en så alldeles effektiv måndag, passade på när det ändå bara regnade ute. Drog igång projekt få ordning på hemmet och blev så ivrig att det kanske blev lite väl. Beslöt mig också i ett svagt ögonblick för att byta tyg på vår lilla kökssoffa. Så nu står den helt avskalad och naken i vårt kontor och väntar på att jag ska hitta en stans så att jag får sätta fast det nya tyget. Överväger om jag borde måla den också, från det slitna bruna till vitt. Har många gånger funderat på om den borde få ta plats i vårt kök, men kan inte riktigt besluta mig. Borde kanske prova, det är ju inte svårare än att flytta dit den och flytta bort den om den inte passar in.

Den nya kameran

Vet förresten inte hur mycket jag nämnt här att jag köpt en ny kamera. Föll för marknadsföring den här gången, precis som Eivor. Å köpte mig en Olympus Pen 8 när de reade bort dem. Ja, det var Malena som lyckades övertala mig, speciellt eftersom jag länge tänkt på att köpa en ny, mindre kamera. Har varit supernöjd med min Canon men ändå känt att vi växt ifrån varandra. Så om det är någon som är sugen på en Canon Eos 100d så har jag en till salu!

Olympus Pen E-PL 8 är en utgående modell, vet faktiskt inte om de finns kvar i affärerna idag. Men kan hur som helst rekommendera Olympus. Enkel att använda, liten och smidig. Jag kör på standardinställningen P som ställer bländare och slutartid manuellt. Har varit lite lat att bekanta mig med de andra inställningarna ännu. Men tids nog kanske.

Tror att någon av mina första digi-kamerar också var av samma märke. Jag letade en mindre kamera som enkelt kan följa med på alla våra äventyr. Dessutom ville jag att den skulle vara lättanvänd och gärna ha wifi-överföring. Sen att du kan använda Olympus egen app för att fjärrstyra kameran när du ska fota dig själv är ju toppen. I och med det nya kameraköpet så la jag tankarna på en ny telefon helt på is. Kommer i något skede behöva uppdatera telefonen också, men så länge det håller ihop och fungerar någorlunda så får den hänga med har jag bestämt.

Ja just ja, när jag köpte min kamera så följde ett 45 mm objektiv med. Det är det som syns på bilden. I vanliga fall så har den ett kit-objektiv på 18-42 mm. Det fotar jag också massor med, men tänkte ta mig lite ur komfortzonen och använda 45 mm objektivet ett tag nu.

Garderobstankar & grönväxter

De senaste dagarnas väder har dessutom fått mig att fundera lite mera på höstgarderoben. Ja, jag ligger alltid lite före i tankarna. Det är ett av mina problem, jag kan sällan vara riktigt i nuet.

Dels funderar jag på min egen höstgarderob men även på Einars. Har försökt kolla in reautbudet via nätet men blev ärligt talat inte så imponerad. Bland barnkläderna fanns det ju mest sommarklänningar och t-shirts eller andra feststassar. Å det gör man inte så mycket med i vardagen. Sen slog det mig att vi behöver hitta någon form av skalhalare eller liknande till hösten som han kan använda på dagis. Får försöka hålla utkik på loppis här småningom.

När det kommer till min egna garderob har jag tänkt förnya den litegrann. Behöver komplettera med en del basplagg inför hösten. Ifjol den här tiden gjorde jag en rejäl rensning bland kläderna och det var så skönt! Alltid nu som då åker något plagg i en påse för skänkes också. Så min egna garderob är betydligt mindre än båda herremännens i det här huset. Hittade hur som helst en underbart skön långärmad tröja i en senapsgul nyans. Jag har en grej för randiga tunna tröjor som går att använda året om.

Dessutom kan jag tipsa om något som jag börjat göra det senaste året. I min anteckningsapp Evernote har jag en pågående ”önskelista”. Dit skriver jag in sånt som Einar, jag, hemmet eller stugan behöver. Där samsas dyrare grejer med sånt som jag behöver köpa rätt snart. Vissa grejer på den där listan är enbart önskningar och drömmar, medan andra saker är sånt som faktiskt ska köpas.

Sist men inte minst vill jag ge alla växtintresserade vänner ett bloggtips. Igår googlade jag något om palettblad och landade hos Blomfantast. En underbar blogg som mest handlar om växter. Där fick jag tips på hur jag ska sköta mina palettblad om jag vill att de ska likna ett träd, eller om jag vill att de ska bli buskiga. Så nu har jag ett litet projekt på gång här hemma med två av mina palettbladsplantor. Jag håller på att bli en riktig crazy plantlady och funderar på var jag kan få rum med fler grönväxter. Synd bara att vi har så få fönster i ljusa riktningar. Majoriteten av våra fönster vätter mot norr och där är det mesta dels skuggigt och mörkt. Sånt som du får ta när du valt att köpa hus i skogen.

Inser ju nu när jag läser genom den här långa texten att det blev ett inlägg fullt med tips av olika slag. Men, kanske det är okej ibland också. Hoppas att du får nytta av något av mina tips. Om inte annat så kan du ju kika in på någon av bloggarna eller så tipsar du mig om något i gengäld. Ha en fin fortsättning på veckan! Nu ska jag landa i soffan med min stickning.

+9

You Might Also Like

6 Comments

 1. Yvonne

  Jag är ju väldigt okunnig (och egentligen rätt ointresserad) när det gäller att fotografera. Jag klickar till med telefonen och är oftast nöjd med första försöket. Jag hade en kamera tidigare, men råkade tappa den i golvet så att den blev en före detta kamera (men redan innan det hade jag mest övergått till telefonfotande). Om vi tänker oss att jag skulle vara intresserad av din gamla kamera – vad skulle jag ha för nytta av den? På vilket sätt är den bättre än en telefonkamera? Frågorna är alltså ställda på allvar och ingalunda spydiga. Upplys mig! <3

  1. Christina

   Jag förstår dig. Ett tag fotade jag också mycket med telefonen, just för att min telefon har haft en superbra kamera. Numera så ska det vara bra ljus för att få lyckade bilder med den. När jag köpte min Canon så valde jag den främst för att det är en liten systemkamera, den är väldigt smidig och lätt att använda. Så som nybörjarfotograf kan du använda den men det är också en kamera som utvecklas tillsammans med dig. Du kan alltså använda den länge i ditt fotograferande, om intresset blir riktigt stort. Nu beror det ju förstås mycket på vilken sorts telefon du har också, dagens telefoner har ju välutvecklade kameror. Jag skulle säga som så att om du vill ta ditt fotograferandet ett steg längre så är en kamera ett bra köp.

 2. Matilda

  Den blåa färgen på ert hus är såå fin, inte råkar du ha färgkoden liggandes någonstans och skulle vilja dela med dig av den? Håller på att bygga hus i mellersta österbotten som bäst och skulle behöva bestämma färg nu..

  1. Christina

   Vad roligt att du gillar färgen, vi är i valet och kvalet att byta om några år. 😀 De tidigare ägarna hade sparat färgkoderna så den kan jag nog ge dig. Tikkurilas Vinha 607X A/2 är färgen på vårt hus. Lycka till med valet av färg sen.

 3. ellenlundis

  Vilken fin kamera. Jag har en Canon Powershot G12, som jag har haft sen hösten 2011. Det håller ännu,, Har bara lämnat in den en gång, när linsen gick sönder, när jag var till London med gymnasiet.. Kameran hamnade på golvet, medans jag skulle hålla min skolkamrats kamera,, medan skolkamraten skulle fixa något.. 😛

  1. Christina

   Wow, det är minsann kvalitet om den har hållit så länge. 🙂

Leave a Reply

Back to top