Det börjar bli dags att förändra något hemma

Det finns alltid saker som jag vill förändra eller fixa om här hemma. På det viset har jag ingen stress med att något måste ske direkt. Men tänker ändå att jag i något skede vill förnya, förändra och fixa. Göra det ännu mera trivsamt och så att det känns ännu mer som vårt hem. Visst finns det stora projekt, som att måla en vägg, byta köksinredningen och sätta in nytt golv. Men just de projekten är så övermäktiga och verkligen inget som är prioritet nummer ett i nuläget. Det är de mindre sakerna som kan förverkligas på en dag, om man riktigt vill. Låt oss ta en titt på de grejer jag vill förändra här hemma.

Vardagsrummet

Den del av huset som jag kämpar allra mest med, inredningsvis, är vardagsrummet. Det är inte särskilt stort och på ett vis svårmöblerat eftersom det är ett genomgångsrum. Däremot vill jag försöka höja mysfaktorn så gott det går.

Här om veckan när jag torkade av och impregnerade våra lädersoffor så passade jag på att provmöblera lite. Men kände mig inte riktigt nöjd med något, så möblerna fick gå tillbaka till sina gamla platser. Däremot rev jag ner gardinerna, för att få in mera ljus och så tog jag fram ett bord. Bytte plats på golvlampan också. Nu väntar jag bara på den sista touchen som jag behöver hjälp med. Har beslutat mig för att vi sätter upp tavellister på den stora väggen och fyller listerna med favorittavlor och prints. Listerna är framplockade så nu gäller det bara att få sambon att hitta motivation också.

Sovrummet

Just nu söker jag mycket på hotellrum på Pinterest. Vill åstadkomma den känslan i vårt sovrum. Älskar väggfärgen på fondväggen och skulle kunna måla alla väggar i den härliga kaffe med mjölk-tonen.

Däremot har jag tröttnat på vår sänggavel, våra olika sängbord och sängen överlag. Den har över 10 år på nacken och borde verkligen bytas ut. Kanske vi kommer oss för att köpa en ny säng i gemensam julklapp. Nya sängkläder har jag åtminstone på inköpslistan, speciellt en ny dyna åt mig själv.

Sen bara väntar jag på den dagen vi får slänga ut vårt klädskåp. Som jag saknar vårt stora och praktiska skåp vi hade i lägenheten. Jag skulle ha det med i flytten, men köparen var envis och skulle ha skåpet. Nåja, nån dag ska jag ha ett måttanpassat klädskåp med toppenförvaring för alla sambons kläder. Ja, i det här förhållandet är det inte jag som har mest kläder…

Saker som sätter stilen

Sen drömmer jag om nya gardiner, kanske en ny matta.. Mera grönväxter och sånt krims krams. Ni vet, de där små detaljerna som sätter pricken på i. Å ja, förvaringskorgar till alla lillens leksaker också. En taklampa till köket och en ny bättre taklampa till hallen. Den som hänger där nu hängde vi upp i all hast när vi flyttade in. Aja, en sak i taget tänker jag. Om vi skulle börja med att leta rätt på grejerna så vi får upp tavellisterna nu så är jag glad.

Ett hem blir aldrig färdigt, det lever i ständig förändring.. Precis som dess inneboende. Har du något särskilt som du gärna skulle ändra eller fixa hemma hos er just nu?

+7

You Might Also Like

4 Comments

 1. Sallu

  Ja alltså tänk vad ny matta/gardin gör, men samtidigt de svåraste att köpa då man inte vet vilken färg man vill ha på golven om man nån gång ska förnya dem också, hehe.

  1. Christina

   Golvbyte blir det nog i något skede, om 10 år här. 😀 Så då tänker jag att det int gör så myki om man ”måst” köp ny matta igen.

 2. Linda

  De ja gärna sku ändra på just nu i vårt hem e no vårt sovrum (ny säng, ny hylla å sängbord) å ti vadasrumme sku ja gärna skaff en ny soffa, släng ut stolen som djuren älskar (så den får stå kvar tills e bara e trasor kvar av den) i pojkins sovrum ska ja ha nya större självmålade tavlor å en myshörna laga.
  I bonusbarnens rum sku ja gärna ha en loftsäng så att ena barnets databord sku rymmas under där å andra sku få ha sin vanliga säng fö att ha nånstans att sitt då hen spelar playstation.

  1. Christina

   Ja, det var minsann en del du skulle vilja ha ändrat också. 🙂 Det är ju bra att man vet vad man vill förnya, så kanske det mitt i allt dyker upp några passliga möbler.

Leave a Reply

Back to top