På gång – i sommar

Hej vänner! Hur har ni det i värmen? Jag njuter massor de stunder jag är ute om dagarna. Vi försöker hålla oss inne under de varmaste timmarna, men alltid när lillprinsen sover sin vila så brukar jag smyga ut. Det brukar bli en promenad under morgon eller förmiddagstimmarna också. Lite beroende på när vi vaknar till liv här. Asfalten blir ju jättevarm nu så vill försöka skona Doris tassar och hennes mående så mycket som möjligt. Stackarn kämpar i värmen ibland, men ändå vill hon ligga i solen och mysa när jag är ute.

Plötsligt händer det – läsflow

När biblioteken fick lov att öppna igen så gjorde vi ett besök dit. Jag lånade några böcker åt mig och några åt lilleman. Tänkte att om jag får läst dessa fyra böcker under sommaren så är jag nöjd. Nu är jag på min sista bok och för en stund sen så satt jag och kollade in nästa böcker jag vill låna. Läsflowet har med andra ord infunnit sig igen och jag tackar ödmjukast. Jag älskar att försvinna in i en bok när tillfälle ges.

Nu när jag läst ut den fjärde boken jag lånade så har jag dessutom uppnått årets mål att läsa 12 böcker. Så nöjd! Ska bli spännande att se hur många böcker som finns på min Goodreads-lista innan året är slut. Åtminstone har jag ju redan passerat förra årets antal, men tror inte jag lyckas klå 2016 när jag läste hela 34 böcker. Men kanske kan jag klå 2018 när antalet var 15 böcker. Det låter ju inte helt omöjligt. Med tanke på att halva året ännu är kvar.

En vecka utan planer

På söndagkväll efter en långhelg ute på stugan frågade sambon vad mina planer för kommande vecka var. Å just den här veckan har jag inga planer alls. Det var helt tomt i kalendern. Så vi tar med andra ord dagarna som de kommer just nu. Även om vi ganska långt har gjort det i mer än ett år redan. Men just nu finns det ju ännu mer utrymme för spontanitet.

Jag har ett enormt loppissug men har bestämt mig för att hålla loppisbesöken på paus tills hösten. Istället ska jag i något skede senare i sommar försöka dra igång en rejäl storstädning & rensning här hemma. Känner att jag behöver ha någon form av ordning om jag ska klara av den nya vardagen sen. På min jobbmail har det redan börjat trilla in en del mail och förberedelser för augusti och igår grävde jag fram ett häfte att fylla med frågor och anteckningar.

Men före vi alls funderar mera på jobbet så ska jag njuta allt vad jag kan av våra lediga, kravlösa dagar ännu i en månad. Så skönt så!

+7

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Mys! Har ni badat något nu i sommar? 🙂

    Jag har varit extremt dålig att läsa bloggar det senaste tiden. 😅 Men dina inlägg är så mysiga att läsa och dina foton är så fina att kolla på 💐

    1. Christina

      Nej, ingen av oss är särskilt intresserad av att bada. Så lillprinsen får plaska i sin lilla pool på terrassen. 🙂

Leave a Reply

Back to top