Första besöket till Aava Kertun Kotitila

Aava Kertun Kotitila

Sommaren har bara just börjat och vi har redan prickat av den enda planerade aktiviteten. Igår styrde jag bilen mot Södra Vallgrund och Aava Kertun Kotitila. Där väntade vårt mamacrew som vi träffats med nu ett antal gånger. Dagens träff blev alltså inte på hemmaplan hos någon av oss, men var nog en av våra bästa träffar hittills. Även om alla gånger är fyllda av energi, skratt och suckar över något mammarelaterat. Vi hade sen innan bestämt att vi träffas här denna gång. Vi behövde bara välja en dag med bra väder. Å en riktig sommardag fick vi verkligen! En sån att spara på burk till senare tillfällen.

Ett somrigt utflyktsmål

När jag åkte hemifrån knappade jag in Aava Kertun Kotitilas adress på Google Maps. Nog för att jag hittar ut till skären, men ville ändå inte chansa. Insåg ju när jag svängde av vid Sale i Replot att jag inte hade behövt ha på G M över huvudtaget, det var toppenbra skyltat hela vägen fram! Så om du är osäker tar du sikte på Replot och sen följer du bara skyltarna.

Redan på parkeringen insåg jag att vi inte är de enda familjerna som planerat in ett besök till detta somriga utflyktsmål idag. Men under vår vistelse på gården kändes det aldrig trångt eller som om det var mycket folk. Något av det bästa med att ha en sevärdhet utomhus kanske! Visst märktes vårens turbulens av här, några enkla restriktioner och en del handdesinfektionsflaskor. Men i övrigt så var det skönt att få fokusera på den natursköna platsen och alla djuren.

Jag hade stora förväntningar på vad lillprinsen skulle tycka om dagen. Har insett att han är mycket förtjust i djur. Kanske går han i sin morfars fotspår och blir en riktig djurvän han också. Glädjen i hans ögon när han fick se hönsen, getterna, fåren och alla de andra. Han satt länge och bara tittade, pratade och pekade. Att sen få stå upp efter stängslet hos getterna och se dem äta brödbitar och sallad var ju helfestligt. Grisen Terho tyckte han också om, skrattade av hjärtats lust tills Terho ansåg att han skulle smaka på den ivriga barnhanden som sträcktes in i lyan. Som tur hände inget annat än några små barntårar föll.

Hos Aava Kertun Kotitila finns möjlighet att dricka kaffe i deras sommarcafé. Jag köpte en glass till, men det fanns också bullar, smörgåsar, våfflor och en picknickpåse. För våra småttingar hade vi tagit med eget. Har du små barn som inte äter sötsaker så löns det att ta med eget fika åt dem. Vi blev alla imponerade över stället och sa flera gånger att hit kommer vi återvända. Tänk att det finns ett så här bra utflyktsmål lagom långt hemifrån. För den djurfrälste sonen var det tio poäng och för den fågelrädda mamman kanske 9,5. Ja, jag hann aldrig vänja mig vid hönsen som springer löst på gården. Men i övrigt har jag inget dåligt att säga om vår utfärd!

Om du vill besöka Aava Kertun Kotitila i sommar så rekommenderar jag det varmt! En fin upplevelse, även för våra småttisar som är 11 månader samt 1 år och 2 månader. Om barnet är under 2 år besöker det platsen gratis, för övriga är priset 7 euro. Helt rimligt, med tanke på att en familj upplåter sitt hem och sin gård för besökare hela somrarna. Pengarna går dessutom oavkortat till djuren och deras skötsel och välmående. Med tanke på den mängd personer som besökte gården en vanlig onsdag i juni så är platsen omtyckt. Å jag kan förstå varför, djuren var inte direkt folkskygga och det är ju ett väldigt bra sätt att lära barn mera om våra vanligaste bondgårdsdjur.

Vi kommer nog göra den här platsen till en som vi besöker varje sommar så länge intresset finns!

+5

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Så mysigt! Min systerdotter är väldigt förtjust in familjens hundar och katter, Hon vill alltid att någon annan ska klappa först,, sen klappar hon. Hon är duktig att säga ifrån, genom att visa armarna i kors,, En gång när familjens hundar var så ”kärleksfulla” mot henne, så puttande hon undan med handen på dom. Då backade dom, och förstod att man ska inte vara för på mot en liten tös. 🙂 <3

    1. Christina

      Här brukar nog Doris bli klappad också alltid nu som då. 🙂 Vad duktig hon är som kan visa när det räcker.

Leave a Reply

Back to top