En fredagshälsning

Vilken vecka! Även om vi egentligen inte gjort så mycket så har dagarna gått med fart. Det känns som om tiden bara figurerar runt rutinerna nu, främst matrutinerna. Hinner ju bara få undan ett mål mat så är det dags att tänka på nästa. Ser ärligt lite framemot att få en annan vardag till hösten när jag inte behöver stå för alla måltider.

Eftersom vädret har varit helt underbart har vi spenderat en hel del tid utomhus. Jag i solstolen när lillprinsen sovit och annars när det varit lite humanare att vistas på terrassen under sena eftermiddagar. Den nya favoriten är att plaska i ett vattenfat. Han får ju vanligen inte plaska med Doris vattenskål inne. Så lyckan när han fick plaska bäst han ville ute var enorm.

Biblioteksbesök & kompishäng

Ärligt talat så är jag lite glad över att samhället öppnat upp litegrann. Även om vi inte rör oss så mycket ute på allmänna platser. Men bara det att få åka en sväng till biblioteket och låna böcker, fantastiskt! Det blev en hög lillprinsvänliga böcker och så några åt mamma. Har redan hunnit läsa ut den ena boken. Märks kanske att min läsiver är stor efter att ha varit utan bra böcker att läsa ett tag nu.

Har också hängt en del med kompisar och mer blir det nästa vecka. Så skönt att ha någon att dela dessa hemmadagar med. Flera av mina vänner är ju hemma med sina små som bäst. Även om jag ser massor framemot hösten så är jag ändå så glad att jag får den här sommaren helt och hållet tillsammans med lillprinsen. Vi har så mycket att upptäcka och utforska tillsammans. Jag märker från dag till dag hur mycket han utvecklas och att han är så ivrig på att försöka uttrycka sig. Verkar bli en lika pratglad typ som sina föräldrar.

Det första mötet med grönt gräs var lite för spännande. Vi besökte mina föräldrar igår och spenderade en del tid utomhus. Einar lekte med sina nya leksaker, men jag fick lov att placera en filt under honom. Stackarn hade inte ro att koncentrera sig på något annat än gräset som säkert kändes lite märkligt. Hur som helst var han glad över sina nya lekkompisar. Få se vad han tycker om pusslet och småbilarna som också fanns i paketet. Men de plockar vi fram senare när det behövs något nytt.

På tal om något helt annat. Jag har ett grymt sug efter en loppistur nu. Men tyvärr tillåter inte min ekonomi något just nu. Jag visste att det skulle vara knapert att leva på vårdbidrag, men inte så här jobbigt. Det fick mig att inse här om dagen att det här vill jag inte uppleva fler gånger. I framtiden ska jag försöka vara lite mer förutseende. Skrev upp alla utgifter hittills i år och det var lite skrämmande läsning sist och slutligen. Men också en hel del insikter som gjorde gott. Nå, jag lär mig något av allt får jag tänka. Tids nog hinner jag gå på loppis igen.

Nu ska jag bänka mig i soffan tillsammans med min sambo och inleda en hemmahelg. Det känns konstigt. Är så van att packa och fixa för en helg på stugan. Men den här helgen valde vi att stanna hemma. De har lovat sämre väder och vi kan behöva stanna hemma en helg. Huset städar inte sig själv om man säger så. Märks vi mest varit utomhus denna vecka. Hoppas du får en fin helg så hörs vi igen så småningom!

+6

You Might Also Like

2 Comments

  1. ellenlundis

    Tänk att babblarna är så populär. Min systerdotter, mina små kusinbarn älskar dom 🙂

    1. Christina

      Ja, babblarna är superbra att visa åt småbarn.

Leave a Reply

Back to top