En drömträdgård tar form

Terrassen är klar och det projektet har vi officiellt kryssat av vår lista över göromål för gården. Då är det ju dags att börja fundera över följande projekt. För med ett hus så tar inte projekten och göromålen slut. Det tror jag nog alla husägare är välbekanta med.

Idag var det spännande tider här hos oss när pappan i huset kom hem med en av de stora bilarna. På flaket hade han ”kilastenar” som han sen lastade av. Tacksam över att ha en gårdsplan enbart bestående av grus just nu. Du kan ta dit vilka stora maskiner som helst och de slipper fram utan problem. Så ikväll när barnet somnat, vilket gick på två röda sekunder efter den här dagen. Var det dags för de här föräldrarna att dra fram måttband, käppar, färgspray och drömmarna. Ja, kameran fick hänga med på ett hörn den också.

Sommarens planer för gården

Stenarna som han drog hem idag ska fungera som en naturlig mur mot sluttningen. Där innanför muren i trädgården ska sen min köksträdgård och lillprinsens lekplats få rum. En jättefin sandlåda väntar i garaget på att lyftas ut och placeras i trädgården. Men före det behöver vi få bort närmare 40 cm med grus och jämnat upp sluttningen. Där på bilden bakom Doris finns faktiskt två odlingslådor på marken, men ja de syns ju inte från där jag står.

Min köksträdgård blir en präktig plats med rum för 14 odlingslådor och betongplattor mellan. Sen drömmer jag om att skärma av mot reningsverket med någon form av staket. Kanske använder jag höstörarna som finns i vårt lider. Den ursprungliga tanken var att också placera en torkställning där i närheten av reningsverket, men jag tror vi har kommit på en annan lösning nu.

Jag vet inte om jag visat er mitt projekt på bild. Ja, ni som följer mig på instagram har ju fått hänga med i storys några gånger. Men det här är alltså mitt kvällsprojekt som påbörjades redan ifjol. Tanken är att ta till vara en stor del av rundstenarna som tidigare ägare placerat ut runt hela tomten. De ska istället placeras här, vid vår uppfart till vänster. Så att det blir en helhet med rundstenar istället för tidigare lösning som var rundstenar längst ner och sen grus från garaget och neråt. Jag har en fin tårtbit kvar att kärra och rada innan jag kan ro projektet i hamn helt och hållet.

På den övre bilden står jag ända ut på vägen. Orkade inte byta objektiv från mitt 45 mm. Å på den nedre bilden står jag nästan delvis inne i skogen. Men härifrån och upp mot trappan kommer vi fylla upp och plantera häck. Jag röstar för syrenhäck och sambon för tuijor, så få se var det slutar. Vi vill helt enkelt ha ett sorts insynsskydd mot vägen. För som det är nu så ser alla allt när de kör förbi. Å det kör en hel del bilar här på vår väg under sommarhalvåret.

Sen i något skede ska jag också anlägga en del planteringar med perenner. Plantera fruktträd och bärbuskar och högt på önskelistan står också ett växthus. Men jag är nöjd så länge jag får min köksträdgård, lillen får en plats att leka på och vi snart kanske har en grund för gräsmattan. Men före vi är så långt så är det en hel massa grus som ska bort och så ska det fyllas ut lite här och var.

Trädgårdsplaneringen

Vårt sista tillfälle med trädgårdsplaneringskursen lades på is tidigare i våras. Så det ser jag framemot ännu. Annars så fick vi fantastisk betjäning från Blomtorget när Jennifer var ut och hälsade på oss. Hon gjorde en superfin trädgårdsskiss åt oss som vi ganska långt kommer utgå från i vårt projekt att skapa drömträdgården.

Jag ångrar inte alls att jag gick trädgårdsplaneringskursen själv. Fick massor av tips, inspiration och bra saker att tänka på. Men det där att planera trädgård är svårt, så jag överlåter det gärna åt proffs. Så tacksamt att ha något att utgå ifrån när vi ska börja på. För som ni har sett så börjar vi ju helt från ruta noll, på gott och ont.

Nästa gång jag uppdaterar om vårt trädgårdsprojekt så ska vi tro att det har hänt lite mera.

+11

You Might Also Like

4 Comments

 1. Johanna

  Röstar på syren tuijor är inte optimal som häck..m sen doftar ju syren alldeles underbart också

  1. Christina

   Tuijorna skulle nog isåfall planteras med mellanrum, men det lutar åt syren nog. 🙂

 2. ellenlundis

  Det kommer att bli så fint, när allt blir klart💐

  Jag har varit extremt dålig att läsa bloggar det senaste tiden. 😅 Men dina inlägg är så mysiga att läsa och dina foton är så fina att kolla på 💐

  1. Christina

   Tack! Det tror jag också. Jag läser också väldigt lite bloggar just nu, men tids nog hinner man läsa ikapp igen.

Leave a Reply

Back to top