Boktips; tillsammans ska det vara vi två

tillsammans ska det vara vi två

Boken är ett recensionsexemplar från Förlaget.

På dagis har Aron och Wilma sina lekar. Kenneth som är vuxen säger att alla måste vara med. Men det finns en som vill vara i fred med sin längtan efter en hund och en plats där ingen behöver gå kopplad.

Har du någon gång längtat efter något eller någon? Längtat så att det enda du kan tänka på och vill tänka på är just det. Drömt om hur du ska möta den eller få det där du längtar efter.

I boken Tillsammans ska det vara vi två av Minna Lindeberg och Malin Ahlsved får vi följa ett barn som längtar efter en egen hund. Längtan för oss till lekis och gården där andra barn tränger sig in i leken och där en vuxen kommer och ”reder upp”. Längtan för oss vidare till gatuhundarna i Viborg och drömmen om att en dag befria dem, ge dem det som de längtar efter.

En fin bok med ett annorlunda tema och en snudd av sorgsenhet över hela handlingen. Bildernas färger i boken fångar känslan i texten så oerhört bra. Kenneth, den vuxna på lekis får mig att påminnas om hur vi som vuxna ibland uppfattas av barnen. Påminner mig om hur jag inte ska göra och att det inte alltid är bra att komma in i barns lek med orden ”alla ska vara med!”

tillsammans ska det vara vi två

Just den här boken skulle jag läsa med en grupp förskolebarn eller kanske till och med någon på första klassen. Hur som helst så upplever jag bokens handling intressant och temat i boken är så viktigt. Men bokens tema är också knepigt och kanske svårt att förstå för ett barn. Eller så förstår de det hur bra som helst och det är jag som vuxen som reagerar. Ibland ser barn en grej som mycket lätt att förstå när det är vi vuxna som läser in hela världen i den. En bok jag kommer återkomma till många gånger har jag på känn.

Bekanta dig mera med Tillsammans ska det vara vi två. Tack Förlaget för boken!

+3

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top