Uppdatering av vår Britax B Agile M

När jag kikar på statistik så är det mest lästa inlägget hittills i år recensionen om vår vagn, Britax B Agile M. Helt förståeligt eftersom det är en ny vagn och många är intresserade av den. Det var ju därför jag skrev inlägget till en början också. För att jag själv gillar att läsa recensioner av vanliga användare när jag ska köpa något.

Vagnen har nu funnits i vår ägo ett tag och jag känner att jag vill göra en uppdatering, eftersom vi hunnit pröva den lite mera. Har också fått in en del frågor och tänker att jag kan svara på dem här också.

britax b agile m

Britax B Agile M i vardagen

Jag kunde snabbt konstatera att någon långpromenadsvagn är det inte. Lite enklare blev det att promenera med den när framhjulen är låsta. Ska bli spännande att testa den till våren och se om jag ändrar uppfattning då.

Vår vagn är i daglig användning för promenader numera, jag tar sällan ut Emmaljungan på promenad. Dels för att vi främst promenerar när han är vaken och för att den är så smidig. Även om jag i början kände att det inte är någon långpromenadsvagn så har jag lite ändrat uppfattning nu.

Klart det att en rejälare vagn ger bättre komfort när det kommer till promenader, men jag upplever att E trivs mycket bättre när han får sitta i Britax B Agile M än när jag har honom att sitta i den andra vagnens sittdel. Han älskar att sitta och hålla i bågen och kika runt sig, ibland provsmakar han på bågen också. Majoriteten av våra promenader sker på asfalt, men även lättare grusvägar klarar vagnen bra av. Där det är mycket grus eller mer svårframkomlig terräng så är det direkt knepigare att köra.

Vi fick användning av regnskyddet för ett tag sen också. Då tog jag faktiskt fram manualen för att se hur det ska placeras på vagnen. Men när jag kikat lite på instruktionerna så var det enkelt att förstå. Regnskyddet var i användning när vagnen var nerfälld i liggläge och det fungerade mycket bra.

Svar på frågor om vagnen

Till vilken ålder går det att sova i vagnen? Alltså så den inte blir för kort i ryggen. Hur gammalt är ditt barn som använt den?

Vi använder den inte som huvudsaklig sovvagn, men de gånger vi är på vift eller vid stugan så sover han i den. Han är nu 1 år och ryms bra att sova i vagnen. När ryggstödet är nerfällt och den del på sitsen som är längst ut är uppfälld är vagnen 84 cm lång. Har lagt en fleecefilt i vagnen som jag lindat om honom, plus utekläder på.

Vet du hur den skiljer sig emot Britax smile 2?

Nej, tyvärr inte. Det jag vet är att du med en adapter till kan klicka fast babyskydd eller liggdel. Då lämnar ändå sittdelen kvar, eftersom du klickar fast adaptern där bågen är. Så skulle nog bara rekommendera den som sittvagn.

Går det att vända på sittdelen så du ser ditt barn istället för att barnet är vänt från dig när du kör vagnen? Har försökt läsa mig till om den är ergonomiskt bra för barnet och framförallt säker, hur upplever du den?

Nej, sittdelen är inte vändbar, men det ser jag inte som något hinder. Jag upplever vagnen som säker och stabil. Vi använder sällan selen åt E, han sitter hellre icke fastspänd och det fungerar bra. Precis som med allt annat så ska du ju inte ha barnet allt för länge i någon viss position. Men ja, jag upplever ändå att den verkar ergonomisk och bekväm för honom. Han trivs betydligt bättre att sitta i den än i vår andra vagn.

En sammanfattning av Britax B Agile M

Jag är fortfarande väldigt nöjd med valet av vagn, även valet av färg. Jag rekommenderar vagnen om du letar efter en smidig, lätt men ändå stabil sittvagn. Den fungerar väldigt bra för våra behov i vardagen just nu, dvs att ta med i bilen när vi åker någonstans och att ta promenader med i näromgivningen.

Om du överväger ett köp så kan jag varmt rekommendera Britax B Agile M.

+2

You Might Also Like

One Comment

  1. Recension: Britax B Agile M ⋆ Fina Christina

    […] mer: Uppdatering om vår Britax B Agile M (maj […]

Leave a Reply

Back to top