Underbara Claras sommarlista 2020

Sommarlovet hägrar och det är dags att återuppliva Underbara Claras sommarlista från ifjol. Hade ändå tänkt skriva lite om mina sommarplaner/tankar/drömmar och kom på att jag ifjol fyllde i hennes sommarlista. Så vi kan ju göra det till en återkommande tradition och fylla i den inför varje sommar. Precis så där som man brukar fylla i den där årssammanfattningen i december.

Läs mer: Underbara Claras sommarlista (2019)

Mina planer för sommaren: Jag har faktiskt inga planer, har tänkt på att kanske besöka någon lekpark inne i Vasa och så är jag sugen på att besöka Aava Kertun Kotitila i Replot.

Bästa sommarstället: I år får nog sommarstugan lov att dela plats med vår nybyggda terrass. Har på känn att vi kommer hänga mer på den än vid stugan. Även om helgerna vid stugan kommer att vara många också.

Favoritsommarblomman: Dahlia, helt klart. Jag fick en vacker vit dahlia i födelsedagspresent och har i tankarna att köpa några fler. Sen ska jag försöka mig på att övervintra dem också har jag tänkt.

Här badar jag helst: Nä, jag badar inte. Badade sist sommaren 2018 när det rådde värmebölja hur länge som helst. Är så kräsen av mig och om jag mot förmodan ska bada så ska det vara rejält varmt i vattnet.

Hur länge ska du vara ledig? Jag har ännu två månader fyllda av total ledighet, sen börjar jag jobba igen. Har fått det ordnat så att jag kommer jobba 60% hela hösten. Har förlängt mina helger och jobbar måndag-onsdag varje vecka. Så skönt!

Vad kommer du köpa inför semestern? Jag behöver en solhatt och så ska jag köpa en plaskpool åt lillprinsen. Har i flera somrar också drömt om ett par längre shorts. Hade ett par favoriter som till sist blev så nötta att de fick åka. Såg att åtminstone vid Cubus säljer de knälånga shorts. Dessutom är det trevligare att jobba med knälånga shorts än de som slutar på låret. I veckan var jag via apoteket och köpte solkräm så det får jag checka av sommarlistan åtminstone.

Vad ser du mest framemot? Att få ha ännu en sommar helt ledig och förstås att utforska sommaren tillsammans med vår nyfikne 1-åring. Annars har vi inga planer och det är egentligen bara tur, för då slipper jag bli besviken. Ser också framemot att få tillbringa nån timme eller två i solen när lillen sover.

Det här lyssnar jag på i sommar: Har på känn att många av de poddar jag lyssnar på tar paus i sommar, så antar att det blir radio eller någon spellista från Spotify som dundrar på terrassen och i köket i sommar.

Favoritsommardoft? Grilldoft, eller så rökdoften när bastun är igång. Utöver det så är naturen efter ett ösregn också en fantastisk doftvärld.

Hur kommer du att göra dig illa? Som vanligt hoppas jag på en skadefri sommar. Men har på känn att jag antagligen kommer klia sönder något myggbett.

Vad oroar du dig för? Förstås att det ska hända lillprinsen något eller att han ska vara lika känslig som sin pappa när det kommer till getingar, myggor och bromsar.

Den ultimata sommardagen: Spenderas absolut vid havet, med båtutfärd, god mat och bra sällskap. Det behövs inte så mycket för att göra mig nöjd. Ge mig solsken, fågelkvitter och vågorna som slår mot piren så är jag nöjd.

Hur kommer du minnas din semester i september? Förhoppningsvis som en fin period med mycket utevistelse, fina dagar och kravlöst häng med kompisar. Något att se tillbaka på sen när en ny vardag tar vid och det är en stund tills vi är helt lediga igen.

Fyll gärna i Underbara Claras sommarlista du också om du har en blogg. Så roligt att läsa andras svar!

+4

You Might Also Like

2 Comments

  1. Första besöket till Aava Kertun Kotitila ⋆ Fina Christina

    […] har bara just börjat och vi har redan prickat av den enda planerade aktiviteten. Igår styrde jag bilen mot Södra Vallgrund och Aava Kertun Kotitila. Där väntade vårt mamacrew […]

Leave a Reply

Back to top