Recept jag prövat

Tre veckors sallad – till sommarens grillfester

21 maj, 2020

Jag vet inte hur jag inte kommit över receptet på tre veckors sallad tidigare. Men är min syster evigt tacksam för att hon hade med den en gång så jag fick smaka. För det är lätt en av de godaste sallader jag ätit. Även om den tar lite tid att göra, men det blir en rejäl mängd och den står sig länge. Eller ja, ett tag i varjefall. För eftersom den är god så lär den gå åt sig fort.

tre veckors sallad

Recept på tre veckors sallad

Till en stor sats med sallad behöver du ungefär 1 kg vitkål eller tidig kål, 1 kg morötter, 2-3 paprikor och 1 lök. Skala, strimla och hacka grönsakerna och lägg dem i en stor skål (alt. bunke). Till dressingen som du ska koka upp behöver du 1,5 dl vinäger (t.ex. vitvins), ½ dl rapsolja och ½ dl olivolja, 2 msk socker, 1 msk örtsalt samt valfria kryddor om du inte har salladskrydda. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda om. Smaka av och tillsätt vid behov mera vinäger, salt, socker eller andra kryddor. Står sig galant 2-3 veckor i kylskåp i en burk med lock.


Om du gillar inlägget får du gärna trycka på hjärtat. Tack!

13+
    1. Det finns enkom salladskrydda, men jag använde oregano, timjan och lite andra kryddor jag hade hemma. Hittade inte salladskrydda i affären när jag var och handlade ingredienser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *