Rengöra kaminglas

Godmorgon! Det är grått ute idag och för några sekunder kom det till och med snö! Vi hade inte satt på vår luftvärmepump senaste natt så kände för att elda en liten brasa i vår kamin. Insåg strax före jag skulle tända brasan att luckan var rejält smutsig nu igen, så passade på att rengöra kaminglas innan jag satte fyr. På världens enklaste vis dessutom! Tänkte jag skulle visa er också hur ni kan rengöra glasluckorna på era eldstäder hemma.

Så kan du rengöra kaminglas utan kemikalier

rengöra kaminglas

Rejält smutsigt var det ja. Så här ser det ofta ut eftersom vi eldar dagligen i princip. Det här knepet fungerar absolut bäst om kaminen är lite varm från föregående eldning och det enda du behöver är följande: vatten och tidningspapper.

Knyckla ihop tidningspappret och doppa det i vatten. Sen börjar du gnugga glaset. Om pappret blir riktigt smutsigt kan du byta. Fortsätt gnugga tills du fått bort allt sot från glaset. Sen är det bara att kasta in det blöta pappret i kaminen och tända en brasa.

rengöra kaminglas

Ett rent och snyggt kaminglas så du kan njuta fullt ut av din brasa. Tar inte länge att rengöra och kostar inte mer än ett eller två tidningspapper. Nu är det din tur att gå lös och rengöra ert kaminsglas hemma. Lycka till!

+8

You Might Also Like

Leave a Reply

Back to top